Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak liczycie spalanie LPG ??

Featured Replies

Napisano

Witam

Ciekawi mnie jak liczycie spalanie LPG, czy wasze wyniki zawieraja i ilosc spalonego Pb na rozruch auta i przejazd kilku kilometrow na benzynie do czasu przełaczenia na LPG?

Np.

LPG zatankowane: 30l

Przejachane kilometry: 350km

Ilosc przejechanych kilometrow z tych 350km na benzynie rozgrzanie auta do przełaczniea na LPG: 20km

Czyli:

Czyste przejechane kilometry na LPG: 330km

Spalnaie: 9.09 L\100km

Czy porostu nie liczycie tej benzyny na rozruch i tak podajecie ilosc spalonego gazu w swoich postach.

Pozdrawiam

Ps. ciezko swoja droga wisadac i patrzec na licznik ile sie kilometrów przejechalo do momentu przełaczenia na gaz. Ja osbiscie przejezdzam 2km na Pb i przełanczam na Gaz, ale tak tylko robie po nocy lub ja autko stoi dłuzej niz 3 godziny w bez ruchu. To odpalanie dotyczy tylko i wyłacznie zimy.

Temperatura w Świnoujściu 22/01/05 19.00 -12.4

Napisano

> Ciekawi mnie jak liczycie spalanie LPG, czy wasze wyniki zawieraja i

> ilosc spalonego Pb na rozruch auta i przejazd kilku kilometrow

> na benzynie do czasu przełaczenia na LPG?

od pełnego do pełnego zbiornika...

spalanie benzyny jest niemierzalne...

Napisano

Gaz załącza się po każdorazowym przygazowaniu powyżej 2tys obrótów. W praktyce oznacza to najwyżej kilkadziesiąt lub kilkaset metrów na benzynie. Wobec tego jazdy na benzynie nie liczę w ustalaniu spalania gazu jedynie odnotowuję ile jej tankuję by mieć jakieś porównanie co do liczby przejechanych kilometrów.

Napisano

w moim przypadku na gaz przełącza się przy 2 tys. obrotach ale dopiero po osiągnięciu 20 stopni (tu powiem szczerze że nie wiem czy silnika czy płynu chłodzącego, ale wydaje mi się że płynu).Przy obecnej pogodzie to różnie bywa z tym przełączaniem.Jak stoje na powietrzu to odpalam i skrobanie.Czasem po tym zabiegu zdąży się od razu nagrzać czasem nie.Jak nie ma skrobania to jakiś kawałek przejedzie na benie.Policzenie tego wymaga troszkę poświęcenia.Z drugiej strony po co się stresować 270751858-jezyk.gif.

Najobiektywniej wychodzą jakby nie patrzeć trasy.Odpalasz jedziesz wyśmigasz raz dwa zbiornik po drodze może odpalisz jesio po postojach ale nie zdąży nawet ostygnąć i masz w miarę obiektywny wynik.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.