Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odświeżyłem VFR rc36a.

Featured Replies

Napisano

Kiedyś zostałem zbluzgany za to, że jeździłem motocyklem(taki kupiłem) z cieknącymi lagami, że zlewam to itp, że nie wiadomo jak klocki i te łyse opony pad.gif .

Z czasem poświęcałem dużo czasu/pracy do 2-4 rano i dłubałem i robiłem przy niej co się dało. Nie wspomnę, że wracałem już pół przytomny do domu na rowerze sleeping_2.gif.

Było tak po zakupie:

jakiś tekst

Wiem, że sam motocykl nie jest super wartościowy ale za to czas jaki mu poświęciłem powoduje iż jest on czymś wartościowym dla mnie. Przy okazji dużo się nauczyłęm i spokojnie na przyszłość wezmę motocykl do naprawy

Teraz wygląda tak:

1

3

4

5

Ma zrobione zawieszenie przód- nowe uszczelniacze z olejem

Nowy tłumik wg własnego widzi mi się wzorowany wg oryginału(wnętrze 3 komory)

Nowy akumulator

Nowe opony + wyważenie

Nowy olej, filtr oleju, świece,

Wymieniłem płyny hydrauliczne na nowe(stare były galaretowate, na nowym zdecydowanie mocniej moto hamuje, sprzęgło również lepiej chodzi)

Oddałem owiewki do spawania ponad 25 spawów(nie widać tego na zdjęciach jak była czarna)

Szpachlówka(pełno nierówności), potem podkład i wyszło gdzie jeszcze trzeba poprawek no to na to szpachlówka natryskowa, matowienie i nowy lakier. Potem całość utwardziłem żywicą poliestrową(wiem, najpierw powinno się utwardzać a potem lakierować ale na szczęście nić nie poleciało na lakier)

Jeszcze dojdą te wloty na boczne owiewki i jedna nakładka na szybę, które mam ale zapomniałem o nich.

Jak na pierwszy raz uważam, że wyszło bardzo dobrze i zaoszczędziłem pieniądze na lakierowaniu jak to się mówi " robocizna 0zł" a tak spokojnie był bym w plecy 1000-1500zł zależy od fachmana

Za jakiś czas zabieram się za samochód food.gif

Do tej pory nie wiem jak dostać się do łączeń kolektorów pod siedzeniem i uszczelnić bo pierdzi z nich trochę a chciał bym w końcu posłuchać prawdziwego dźwięku V4.

No i sprawiłem sobie kombinezon...w przyszłości ma być też na serce.gif

Nie chwale się ale nie chce zostać zapamiętany jako taki flejtuch co w klapkach do biedronki jeździ rozleciałym motocyklem.

Niestety jak na 22 letni motocykl widać, że jest trochę zmęczony, przydało by się zrobić parę drobiazgów upiększających ale jeszcze nie wiem jak się za nie zabrać...

Napisano

No od razu lepiej wygląda, opłacało się poświęcić czas smile.gif

To była Twoja pierwsza przygoda lakiernicza ?

Ile zrobiłeś kilometrów od zakupu i jak się przez ten czas spisywał ?

Napisano
  • Autor

> No od razu lepiej wygląda, opłacało się poświęcić czas

> To była Twoja pierwsza przygoda lakiernicza ?

tak

> Ile zrobiłeś kilometrów od zakupu i jak się przez ten czas spisywał ?

nie dużo coś koło 2000km większość czasu był w kawałkach. Jedyną usterką była awaria stacyjki ale już zalutowałem i jest ok. Przy okazji wiem co zdrutować by odpalić VFR-kę bez klucza spy.gif.

W szczerym polu musiałem zacząć drutować żeby dojechać do domu...

Napisano

Byłem jedną z osób, która wyrażała odmienne zdanie od Twojego na temat tego sprzętu, ale widzę, że wziąłeś do siebie słowa kącikowiczów i motocykl wygląda prawie jak z fabryki zlosnik.gif Gratuluję samozaparcia!

PS. Klocki wymieniłeś? Nie widzę info na ten temat.

Napisano
  • Autor

> Byłem jedną z osób, która wyrażała odmienne zdanie od Twojego na temat tego sprzętu, ale widzę, że

> wziąłeś do siebie słowa kącikowiczów i motocykl wygląda prawie jak z fabryki Gratuluję

> samozaparcia!

Dzięki cool.gif sam się ciesze w końcu jest lepiej niż wcześniej wink.gif.

Szukałem okazji na graty(najgorszy był do zdobycia podnóżek prawy kierowcy...ale jak już zdobyłem to komplet czyli cały prawy set z pompą hamulca włącznikiem stop i podnóżkiem).

> PS. Klocki wymieniłeś? Nie widzę info na ten temat.

Tak, nie dopisałem tego(wcześniej edytowałem i dopisałem, że nowy aku...)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.