Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Evanda / Epica dla potomnych

Featured Replies

Napisano

Padły mi w Evie dwie tulejki w zwrotnicy tylnej , które tymają wahacze dolne. Są one wprasowane w zwrotnice. Udałem się do ASO bo nigdzie nie było tych tulejek, a są to tz. tulejki pływające - pomysł GM - metal w metalu plus plastik i teflon.

GM nie przewiduje wymiany samych tulejek tylko całej zwrotnicy - koszt 850 niestety nie ma żadnej pewności, że da sie wybić piastę jeśli nie, a jak twierdzi ASO na 90% sie nie da bez jej uszkodzenia to dodatkowe 600 zł za piastę plus 500 wymiana razem 1950 boje_sie.gif po rabacie hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif.

Tak się zastanawiam czy oni są nienormalni czy ze mna coś nie tak, że nie chcę płacić tyle hahaha.gifhahaha.gif

No dobra znalazłem - piwko się nalaży jak ktoś zastosuje.

Tulejki od niedawna robi tedgum, dzwonłem do nich i okazało się, że zamiast pywających zastosowali gumowe pod wymiar i jest to ok.

Eva:

http://tedgum.pl/sklep/index.php?cPath=53_1068_15531_15543

Epcia:

http://tedgum.pl/sklep/index.php?cPath=53_1066_15532_15544

Już są w aucie wymieniłem profilaktycznie obie strony - a co i zapłaciłem 450 z robotą.

Na rysunku dodałem kody producenta konkretnych tulei.

286154773-zwrotnicaty%B3evanda2.JPG

Napisano

fajny patent. a na allegro zwrotnice nowe widzialem chyba po 4 stówy ok.gif

Napisano
  • Autor

E tam coś kolega źle patrzył albo jakaś super okazja była, jak nigdy nie widziałem, a patrzyłem ze 100 razy były owszem używane po 400-500 zł

Napisano

SKAL-MOT , tak nazywa się hurtownia z Warszawy. Mają zwrotnice tylne -350zl

zwrotnica

P.S

Osobiście kupowałem u nich zestaw naprawczy tylnych zacisków. jako jedyni mieli od ręki - bez tygodnia czekania.

Napisano

> SKAL-MOT , tak nazywa się hurtownia z Warszawy. Mają zwrotnice tylne -350zl

> zwrotnica

o dokladnie to.

choć jeśli dobrze policzyłem, to "regeneracja" zwrotnicy na gumach z pierwszego postu kosztuje niecała stówkę plus robota. Więc jeśli zwrotnica nie jest uszkodzona mechanicznie, to całkiem dobry pomysł.

Napisano
  • Autor

> SKAL-MOT , tak nazywa się hurtownia z Warszawy. Mają zwrotnice tylne -350zl

> zwrotnica

to super cena ale mają tylko lewe no i pozostaje sprawa wybicia piasty bez jej uszkodzenia...

No i koszty ja za obie strony z robotą zapłciłem 450, za dwie zwrotnice 700 + 300 robota to 1000 a wychodzi na to samo, a nawet lepiej bo pozbywamy się tulei pływających auto jest sztywniejsze no i nie modlimy sie aby udało się piastę wyjąć...

Napisano

> Więc jeśli zwrotnica nie jest uszkodzona mechanicznie, to całkiem

> dobry pomysł.

Zgadzam się w 200% - bardzo dobry pomysł. Osobiście sobie zapisze te numery części. Tak na wszelki wypadek.

Myślę, że gdyby się do nich zadzwoniło, to mooooże by się znalazła i druga strona.

Napisano
  • Autor

zadzwoniłem z ciekawości mają tylko lewe i jest to okazja, wiecej w tej cenie nie będa mieć...

Tak wiec jak ktoś potrzebuję to brać...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.