Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Spalanie i eksploatacja-Mazda vs Honda

Featured Replies

Napisano

Planuje zakup Hondy Civic VII gen z benzynowym 1.6 vtec ew Mazda 323F bądź Mazda Premacy również wersja benzynowa 2,0 130.Myślę też nad Accordem 1.8 ew tym 2.0.Finansowo wygląda to tak że mam 15tyś.Auto na małe przebiegi dlatego benzyna,z tyłu chce zmieścić na kanapie fotelik dla 2 leniej córeczki.Jak wygląda kwestia spalania w w/w samochodach.Bo eksploatacja to jak na japońce przystała powinna być raczej bezproblemowa.Czekam na wasze opinie...

Napisano

Civic 1.6 spalanie na bardzo przyzwoitym poziomie.............., ale znalezć nie zajechany to wyższa szkoła jazdy zlosnik.gif

Przeważają 1.4 , które przy tej akurat budzie są po prostu pomyłką.

Zarówno 1.6 jak i 1.4 mają przykrą fabryczną wadę skrzyni biegów....., padające przeważnie 2 łożyska zlosnik.gif

Poza tym za 15 tysi raczej trudno będzie Ci znalezć utrzymany 1.6...... 275123014-zielony.gif

Napisano
  • Autor

> Civic 1.6 spalanie na bardzo przyzwoitym poziomie.............., ale znalezć nie zajechany to

> wyższa szkoła jazdy

> Przeważają 1.4 , które przy tej akurat budzie są po prostu pomyłką.

> Zarówno 1.6 jak i 1.4 mają przykrą fabryczną wadę skrzyni biegów....., padające przeważnie 2

> łożyska

> Poza tym za 15 tysi raczej trudno będzie Ci znalezć utrzymany 1.6......

No to kwestie civica już mam załatwioną,a np Mazda Premacy??ew 323F??Są tam fajne silniki 2.0 131ps.W 323f to naprawde fajnie musi jeżdzić,ciekawe jak ze spalaniem i awaryjnością.....

Napisano

Mazdy w tym wieku zjada ruda na potęgę......, to ich największa bolączka zlosnik.gif

Napisano

Szukałbym civica 1,6 - ale za utzrymany egzemplarz musisz troszkę $ dołożyć. Jednak to i tak będzie lepsze niż inwestowanie w trupa.

Silnik oszczedny nawet 5-5,5 litra w trasie zgodnie z przepisami, dobrze się zbierający - rewelka!

Accord niestety cięzki i duzo pali w mieście. Głosny w środku w porównaniu do innych aut tej klasy.

Mazda - fajne auto - tylko rdza wciąga ją tak że stojąc już trzeszczy.

Napisano

> Planuje zakup Hondy Civic VII gen z benzynowym 1.6 vtec ew Mazda 323F bądź Mazda Premacy również

> wersja benzynowa 2,0 130.Myślę też nad Accordem 1.8 ew tym 2.0.Finansowo wygląda to tak że mam

> 15tyś.Auto na małe przebiegi dlatego benzyna,z tyłu chce zmieścić na kanapie fotelik dla 2

> leniej córeczki.Jak wygląda kwestia spalania w w/w samochodach.Bo eksploatacja to jak na

> japońce przystała powinna być raczej bezproblemowa.Czekam na wasze opinie...

Mam Accorda 2.0 z AT. Spalanie w mieście musisz liczyć 9-10l, w trasie trochę mniej.

Co do awaryjnosci, przez 3 lata i 50kkm oprócz normalnej eksploatacji poszły gumy od stabilizatora przedniego.

Z 15 tyś zł kupisz ładnego zadbanego Accorda. Bierz 2.0 bo pali tyle samo co 1.8 a ma zawsze troszkę mocy wiecej

Napisano

> Mam Accorda 2.0 z AT. Spalanie w mieście musisz liczyć 9-10l, w trasie trochę mniej ...

Mój accord z manualem widocznie jest zepsuty bo pali 12 w mieście zlosnik.gif

> Co do awaryjnosci, przez 3 lata i 50kkm oprócz normalnej eksploatacji poszły gumy od stabilizatora

> przedniego.

ok.gif

> Z 15 tyś zł kupisz ładnego zadbanego Accorda. Bierz 2.0 bo pali tyle samo co 1.8 a ma zawsze

> troszkę mocy wiecej...

ok.gif

Napisano

> Mój accord z manualem widocznie jest zepsuty bo pali 12 w mieście

Masz rocznik 98-02?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.