Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

passat - oznaczenie silnika

Featured Replies

Napisano

Po długich wahaniach i tym długaśnym wątku zdecydowałem, że jednym z dwóch kandydatów do przywiezienia zza zachodniej granicy będzie passat b6. Kolega Vadero napisał tam sporo ciekawych rzeczy, szczególnie jednak zainteresował mnie ten post w którym poleca silnik z oznaczeniem CBAB.

Pytanie: o co chodzi z tymi oznaczeniami? Interesuje mnie silnik diesla, 2 litry pojemności i 170 KM. Jakie oznaczenia mają te silniki? Czym się różnią? I wreszcie - czy rzeczywiście poszukiwać tylko CBAB? A jeśli kupię inny to co?

Pozdrawiam!

Napisano

> Po długich wahaniach i tym długaśnym wątku zdecydowałem, że jednym z dwóch kandydatów do

> przywiezienia zza zachodniej granicy będzie passat b6. Kolega Vadero napisał tam sporo

> ciekawych rzeczy, szczególnie jednak zainteresował mnie ten post w którym poleca silnik z

> oznaczeniem CBAB.

> Pytanie: o co chodzi z tymi oznaczeniami? Interesuje mnie silnik diesla, 2 litry pojemności i 170

> KM. Jakie oznaczenia mają te silniki? Czym się różnią? I wreszcie - czy rzeczywiście

> poszukiwać tylko CBAB? A jeśli kupię inny to co?

> Pozdrawiam!

http://forum.vw-passat.pl/threads/35301-Oznaczenia-silnikow-3C

Napisano

CBAB to 2.0 diesel 140KM.

170KM to chyba CBBB.

Czym się te silniki różnią? Czesto wszystkim - wiele silników VW 2.0TDI 140KM ma wspólną tylko nazwę i pojemność smile.gif VW na bieząco unowocześnia silniki i co jakis czas wprowadza nowe.

Napisano
  • Autor

> CBAB to 2.0 diesel 140KM.

> 170KM to chyba CBBB.

> Czym się te silniki różnią? Czesto wszystkim - wiele silników VW 2.0TDI 140KM ma wspólną tylko

> nazwę i pojemność VW na bieząco unowocześnia silniki i co jakis czas wprowadza nowe.

No dobrze. Kolega wyżej podał linka do długaśnej listy różnych silników. Może ktoś się wypowie którego unikać? Jak zacznę szukać auta i będę miał na to ze dwa do trzech dni to może być ciężko wybrzydzać jeszcze w kodzie silnika crazy.gif

Napisano

> No dobrze. Kolega wyżej podał linka do długaśnej listy różnych silników. Może ktoś się wypowie

> którego unikać? Jak zacznę szukać auta i będę miał na to ze dwa do trzech dni to może być

> ciężko wybrzydzać jeszcze w kodzie silnika

nie wiem czy dobrym pomysłem jest szukanie auta w 2-3 dni.

szukaj po prostu diesli na common railu ok.gif

Napisano
  • Autor

> nie wiem czy dobrym pomysłem jest szukanie auta w 2-3 dni.

Jak wrzucę moje kryteria w otomoto to mam z 10 aut rozsianych po całej Polsce. Szkoda mi czasu na jazdę 500 km w jedną stronę po Volvo bez klimy, więc pojadę na wycieczkę do Niemiec z kimś, kto ściąga fury. Pośpiechu nie będzie, ale muszę się wyrobić do 3 dni. Liczę na trochę szcześcia smile.gif ale chcę być dobrze przygotowany.

> szukaj po prostu diesli na common railu

Muszę jeszcze rozpoznać temat DSG (będzie automat) zlosnik.gif

Napisano

> Jak wrzucę moje kryteria w otomoto to mam z 10 aut rozsianych po całej Polsce. Szkoda mi czasu na

> jazdę 500 km w jedną stronę po Volvo bez klimy, więc pojadę na wycieczkę do Niemiec z kimś,

> kto ściąga fury. Pośpiechu nie będzie, ale muszę się wyrobić do 3 dni. Liczę na trochę

> szcześcia ale chcę być dobrze przygotowany.

> Muszę jeszcze rozpoznać temat DSG (będzie automat)

No to faktycznie bez pospiechu 3 dni na zakup samochodu to kupa czas zlosnik.gif

A co do wyjazdu do niemiec to zdajesz sobie sprawe, ze pewne auto jest tam drozsze niz u nas. A i kombinowanych na handel nie brakuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.