Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filtr cząstek stałych C-Max

Featured Replies

Napisano

Witajcie. Ostatnio zawitałem do ASO. Padła mi regulacja świateł. Reflektory opadły na dół. Okazało się, że spięcie na jakiejś wiązce zaistniało i trzy stówki pękły. Ale... Przy okazji konsultant mnie pytał, czy płyn był dolewany do filtra cząstek stałych. Dolanie płynu... Uwaga!!!

600 zł! icon_eek.gif

Wkręca mnie? Czy u mojego przysłowiowego już "Heńka" to zrobię taniej i czy będzie to umiał, czy to jednak jakaś fizyka kwantowa jest???

W ogóle wymiana filtra to trzy i pół tysia... Euro IV cholera... angryfire.gif

Napisano

tyle to kosztuje, na forum focusów chłopaki rozkminili jak to zrobić samemu - kupujesz sam płyn eolys. koszt około 300-400zl

Napisano

3 litry płynu (teoretycznie wystarczające na 120tys km) - 450,- na popularnym potralu aukcyjnym. Fizycznie wlać do zbiorniczka można samemu, ale trzeba to jeszcze wprogramować interfejsem do komputera.

Napisano

> 600 zł!

No ale chyba już z płynem, który jest drogi jak cholera. Szwagier ostatnio robił przegląd w swoim FF to mu do przeglądu doszło koło 400-500 złotych za uzupełnienie tego płynu i sam płyn oczywiście.

Napisano

> Witajcie. Ostatnio zawitałem do ASO. Padła mi regulacja świateł. Reflektory opadły na dół. Okazało

> się, że spięcie na jakiejś wiązce zaistniało i trzy stówki pękły. Ale... Przy okazji

> konsultant mnie pytał, czy płyn był dolewany do filtra cząstek stałych. Dolanie płynu...

> Uwaga!!!

> 600 zł!

> Wkręca mnie? Czy u mojego przysłowiowego już "Heńka" to zrobię taniej i czy będzie to umiał, czy to

> jednak jakaś fizyka kwantowa jest???

> W ogóle wymiana filtra to trzy i pół tysia... Euro IV cholera...

Niestety ja zdecydowalem sie wtedy na wyciecie. Bo konsultant powiedzial mi, ze nie dosc ze doleje plynu to pewnie dpf i tak sie niedlugo skonczy.

Napisano
  • Autor

> Niestety ja zdecydowalem sie wtedy na wyciecie. Bo konsultant powiedzial mi, ze nie dosc ze doleje

> plynu to pewnie dpf i tak sie niedlugo skonczy.

Wyciąłeś? Ile to kosztowało, jakieś skutki uboczne, czy bezproblemowo? Rozmawiałem przed chwilą z serwisem na Kaliskiej w W-wie. Za 1 500 wywalą to badziewie i założą emulator. A ASO chce 3,5 tysia za wymianę. spineyes.gif

Napisano

> Wyciąłeś? Ile to kosztowało, jakieś skutki uboczne, czy bezproblemowo? Rozmawiałem przed chwilą z

> serwisem na Kaliskiej w W-wie. Za 1 500 wywalą to badziewie i założą emulator. A ASO chce 3,5

> tysia za wymianę.

nie zakladaj emulatora no.gifno.gifno.gifczerwona.gifold.gif

Napisano

> Wyciąłeś? Ile to kosztowało, jakieś skutki uboczne, czy bezproblemowo? Rozmawiałem przed chwilą z

> serwisem na Kaliskiej w W-wie. Za 1 500 wywalą to badziewie i założą emulator. A ASO chce 3,5

> tysia za wymianę.

Ja zaplacilem 1tys zl za wywalenie, ale bez emulatora. tylko ze silnik 2.0.

Po tym zabiegu auto mielismy jeszcze 2 lata i zadnych problemow nie bylo.

Napisano

> A ASO chce 3,5

> tysia za wymianę.

Pamiętaj, że wymiana filtra nie jest konieczna. To tylko "widzi mi się" i procedury producenta. Filtr można oczyścić z osadzonego tlenku ceru i dalej go uzywać.

Napisano

1 414,50 za 5l. Na auto ok. półtora smile.gif

Napisano

Poza dolaniem nalezy powiadomic o tym dolaniu komputer sterujacy (tak jest w HDi, a Ty chyba masz wlasnie to pod maska ?) stad taka cena - tyle samo jest w ASO Citroena i Peugeota.

Napisano

> 1 414,50 za 5l. Na auto ok. półtora

Skoro tak twierdzisz smile.gifok.gif W każdym razie wierzę bo szwagier klął strasznie jak robił przegląd zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> nie zakladaj emulatora

Dlaczego? Co na to komputer?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.