Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parkowanie rownolegle na egzaminie na CE w USA

Featured Replies

Napisano

Parkowanie rownolegle na egzaminie na CE w USA - po co jest takie dziwadlo i gdzie to potem sie wykorzystuje?

Napisano

Nie wiem, ale ostatnio ćwiczę sobie w chwilach wolnych równoległe tyłem za pomocą autobusu przegubowego... zlosnik.gif

Napisano

> Parkowanie rownolegle na egzaminie na CE w USA - po co jest takie dziwadlo i gdzie to potem sie

> wykorzystuje?

Na parkingach. Nie raz widziałem tak parkujących kierowców a i sam kilka razy tak parkowałem jak było ciasno. To tak jak z osobówką łatwiej tyłem w zatoczke wjechać niż przodem.

Napisano
  • Autor

> Na parkingach. Nie raz widziałem tak parkujących kierowców a i sam kilka razy tak parkowałem jak

> było ciasno. To tak jak z osobówką łatwiej tyłem w zatoczke wjechać niż przodem.

nigdzie nie widzialem tak parkujacego ciagnika siodlowego z naczepa...

BTW czy polskie CE z CPC mozna przerobic na CDL czy trzeba zdawac tam od nowa?

Napisano

> nigdzie nie widzialem tak parkujacego ciagnika siodlowego z naczepa...

> BTW czy polskie CE z CPC mozna przerobic na CDL czy trzeba zdawac tam od nowa?

przecież w niemcowni pełno takich miejsc, gdzie trzeba się ustawiać równolegle, szczególnie przydatne wieczorem i nocą, kiedy nie ma już miejsc hehe.gif

na idustrialach też często gęsto trzeba parkować równolegle wzdłuż ulicy.

Napisano
  • Autor

> przecież w niemcowni pełno takich miejsc, gdzie trzeba się ustawiać równolegle, szczególnie

> przydatne wieczorem i nocą, kiedy nie ma już miejsc

> na idustrialach też często gęsto trzeba parkować równolegle wzdłuż ulicy.

czy widziales filmik z egzaminu?

naczapa jest rownolegle, ale ciagnik jest prostopadle - naprawde tak sie parkuje wzdluz ulicy?

Napisano

> przecież w niemcowni pełno takich miejsc, gdzie trzeba się ustawiać równolegle, szczególnie

> przydatne wieczorem i nocą, kiedy nie ma już miejsc

> na idustrialach też często gęsto trzeba parkować równolegle wzdłuż ulicy.

Parkować tyłem a tak jak na tym filmie to 2 różne sprawy jakbyś tak zaparkował jak na filmie to nikt nie przejedzie.....

Auto stoii w pozycji L dosłownie

Napisano

> czy widziales filmik z egzaminu?

> naczapa jest rownolegle, ale ciagnik jest prostopadle - naprawde tak sie parkuje wzdluz ulicy?

nie widziałem filmu blush.gif

ale w Lkę czasem trzeba się złamać jak jest w ch... mało miejsca, albo właśnie po to, żeby zostawić przejazd.

akurat ja miałem kilkukrotnie okazję/konieczność takiego ustawienia (jedna rampa na nałęczowiance i na materne, koło nałęczowa) ok.gif

ale żeby zaraz egzaminować z tego...życie nauczy kierowców, jak zajdzie taka potrzeba wink.gif

Napisano

> Na parkingach. Nie raz widziałem tak parkujących kierowców a i sam kilka razy tak parkowałem jak

> było ciasno. To tak jak z osobówką łatwiej tyłem w zatoczke wjechać niż przodem.

Dzisiejszą dziewiątkę robiłem w tej pozycji na miejscach dla osobówek smile.gif

Napisano

> Parkować tyłem a tak jak na tym filmie to 2 różne sprawy jakbyś tak zaparkował jak na filmie to

> nikt nie przejedzie.....

> Auto stoii w pozycji L dosłownie

A rzućta tym filmem, żebyśmy wszyscy wiedzieli o czym rozmawiamy.

Napisano

> Dzisiejszą dziewiątkę robiłem w tej pozycji na miejscach dla osobówek

osobówki niech se są ale czemu każdy staje na swerach crazy.gif za to powinni kosić równo angryfire.gif potem wjeżdżasz na szerokości albo długości i nawet nie masz gdzie 45min zrobić

Napisano

> osobówki niech se są ale czemu każdy staje na swerach za to powinni kosić równo potem wjeżdżasz

> na szerokości albo długości i nawet nie masz gdzie 45min zrobić

Wjeżdża sobie koleś o 21 i nie chce mu się szukać mijesca po osobówkach ani cofać w zwolnione późno rajki więc staje. Jak obserwuje ludzi na drogach to niektórzy mogliby robić te same błędy co chwilkę i zero refleksji. Widzi, że gabaryty jeżdżą tylko nocą ale do głowy mu nie przyjdzie, że skoro o 21 nic nie stoi to już nic się nie pojawi.

A wczoraj poszedłem na osobowe (pierwszy raz) bo widziałem jak Litwin z chłodnią przede mną próbował się przecisnąć koło Chomara zaparkowanego za dupami i dosłownie 4 razy uderzał i cofał i znów próbował wjechać dokładnie tym samym torem.

Napisano

> Wjeżdża sobie koleś o 21 i nie chce mu się szukać mijesca po osobówkach ani cofać w zwolnione późno

> rajki więc staje. Jak obserwuje ludzi na drogach to niektórzy mogliby robić te same błędy co

> chwilkę i zero refleksji. Widzi, że gabaryty jeżdżą tylko nocą ale do głowy mu nie przyjdzie,

> że skoro o 21 nic nie stoi to już nic się nie pojawi.

> A wczoraj poszedłem na osobowe (pierwszy raz) bo widziałem jak Litwin z chłodnią przede mną

> próbował się przecisnąć koło Chomara zaparkowanego za dupami i dosłownie 4 razy uderzał i

> cofał i znów próbował wjechać dokładnie tym samym torem.

wczoraj polak w rajke tyłem wjeżdżał bo przodem się już nie dało to mu pomogłem zlosnik.gif a po starcie ok 2 w nocy widziałem akcje wyrzucania plandek chłodni itd z miejsca dla szwerów przed policje busted.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.