Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stukający stabilizator

Featured Replies

Napisano

Cześć!

Mam problem ze stabilizatorem w swoim sedanie.

W zawieszeniu nie ma żadnych luzów (byłem na "szarpakach" i u mechanika specjalizującego się w zawieszeniach), natomiast stabilizator jest krzywo ustawiony i uderza o wózek po stronie pasażera. Mechanik w zeszłym tygodniu poprawił jego ustawienie, przez chwilę było ok, jednak znowu zaczęło stukać.

Podjechałem do niego z powrotem i zastaliśmy ten sam obraz jak tydzień wcześniej - po stronie pasażera stabilizator uderza o wózek, co powoduje stukanie.

Jakieś sugestie? Cały stabilizator do wymiany? (Na łącznikach, gumach nie ma żadnych luzów).

Auto kupiłem niedawno od osoby w rodzinie, znam jego historię - auto nie miało wypadku, a przejechane ma zaledwie 42 tyś. km.

Pozdrawiam

Napisano

Jak auto od rodziny i masz mozliwość to spytaj czy nie zaliczyło jakiejś wiekszej dziury po zimie, gdzie była nieplanowana ingerencja w remont zawieszenia z tego powodu.

Napisano
  • Autor

No to jest cień szansy, że to tylko gumy yay.gif

Auto było w ASO zaraz przed kupnem na wymianie oleju i wspominali, że można by wymienić gumy stabilizatora, ale mój "Pan Kazik" od zawieszeń twierdzi, że gumy są jak najbardziej ok.

Jutro jestem umówiony w ASO, wymienię w takim razie te gumy bo koszt żaden i może pomoże ok.gif

Dzięki 20.GIF

Napisano

> No to jest cień szansy, że to tylko gumy

> Auto było w ASO zaraz przed kupnem na wymianie oleju i wspominali, że można by wymienić gumy

> stabilizatora, ale mój "Pan Kazik" od zawieszeń twierdzi, że gumy są jak najbardziej ok.

> Jutro jestem umówiony w ASO, wymienię w takim razie te gumy bo koszt żaden i może pomoże

> Dzięki

u mnie nie bylo luzow tylko guma zrobila sie hymm... za miekka? niewiem w kazdym razie tluklo strasznie a na szarpakach nic nie wychodzilo. przejechalem sie po drodze pofalowanej ale bez dziur i wyszlo mi ze stabilizator. wymienilem i cichutko. teraz mi tylko tylna kanapa troche puka na dziurach, ehhh...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.