Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klocki Megane IphII

Featured Replies

Napisano

Czy megane IphII z roku 2000, z silnikiem 1.4 16V 95KM posiada czujniki zużycia klocków przednich?

Przy hamowaniu z większej prędkości hamulce trochę zaczęły "buczeć". Podejrzewam kończące się klocki, jednak nie bardzo mam czas by do nich zajrzeć przed niedzielą - w niedzielę za to nie kupię klocków, gdyby były do wymiany. Na desce na razie nic się nie świeci....

A może ktoś podlinkuje z allegro jakie powinienem kupić klocki do tego auta? Jak patrzę, to jest sporo różnych rodzajów do megane... spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> Ja nie mam czujników.Mam Valeo nic sie nie dzieje.

ok.gif dzięki

Napisano

u ojca nie bylo czujnikow

wymiana bezproblemowa

Napisano
  • Autor

> u ojca nie bylo czujnikow

> wymiana bezproblemowa

OK, żona jutro nie potrzebuje przez chwilę auta, więc zdejmę koła i sprawdzę stan klocków ok.gif

Napisano
  • Autor

> a masz cazki :D

czekaj..bo nie łapię - klocki mam kupić z czujnikami, choć czujników nie mam w aucie? ja rozumiem, że te same klocki występują w autach z czujnikami - ale czy nie ma klocków pasujących do mojego auta, które nie są sprzedawane z czujnikami? bo IMO klocki z czujnikami są droższe, więc po co mam płacić za coś, co mam wyrzucić niewiem.gif

Napisano

nie zawsze tak jest, w tym przypadku ztcp. roadhouse np. ma czujniki, ale moge sie mylic bo dawno ich w lapach nie mialem :D

Napisano
  • Autor

> nie zawsze tak jest, w tym przypadku ztcp. roadhouse np. ma czujniki, ale moge sie mylic bo dawno

> ich w lapach nie mialem :D

OK, w sumie to ja nawet nie wiem, czy klocki się kończą. Gdyby były czujniki to bym miał pewność, że jeszcze są w porządku, bo nic nie zaświeciło. Sprawdzę sobie jutro stan okładzin i od razu dowiem się jak wyglądają wink.gif

Napisano

masz w sumie 2 rodzaje do tarcz 259 i 280

Napisano

Jak wymieniałem w tym roku klocki to zakupione nowe klocki posiadały czujniki ale były one zbędne więc mechanik cążkami je odciął. W megi IPhII 1,4 będzie chyba ten mniejszy rozmiar tarcz i oryginalne felgi 14calowe o ile dobrze pamiętam Ale niezależnie od wielkości tarcz nie ma w megance IphII czujnika zużycia klocków hamulcowych.

Napisano
  • Autor

> Jak wymieniałem w tym roku klocki to zakupione nowe klocki posiadały czujniki ale były one zbędne

> więc mechanik cążkami je odciął. W megi IPhII 1,4 będzie chyba ten mniejszy rozmiar tarcz i

> oryginalne felgi 14calowe o ile dobrze pamiętam Ale niezależnie od wielkości tarcz nie ma w

> megance IphII czujnika zużycia klocków hamulcowych.

Obejrzałem dziś hamulce - tarcze mam 259mm i są do wymiany icon_rolleyes.gif

Klocki też zlosnik.gif chociaż jeszcze chwilę by pewnie pojeździły, ale tarcza od wewnątrz wygląda strasznie. Zamawiam cały zestaw i wymieniam w przyszłym tygodniu.

Napisano

tylko nie zaplac za niego wiecej jak 250zl z przesylka wink.gif

Napisano
  • Autor

> tylko nie zaplac za niego wiecej jak 250zl z przesylka

ok.gif

Auto jeździ tylko po mieście, robi 5-6kkm rocznie. Prędkości max 80 km/h zlosnik.gif. Zastanawiam się nad opcją całkowicie budżetową: KLIK hmm.gif

Tanio jest....tylko czy to nie plastelina zlosnik.gif

Żadne super hiper sportowe tarcze mi nie potrzebne, bo nikt ich nie wykorzysta....ale żeby się nie okazało, że za 3 kkm tarcze z linka będą proste jak banany zlosnik.gifhmm.gif

Napisano

W poniedzialek wracam po urlopie do pracy, sprobuje cos przygotowac sensownego w dobrym pieniazku smile.gif

Napisano
  • Autor

> W poniedzialek wracam po urlopie do pracy, sprobuje cos przygotowac sensownego w dobrym pieniazku

Fajnie....mam nawet Waszą kartę rabatową hehe.gif (MotoPartner - chyba, że pracujesz już gdzieś indziej zlosnik.gif )

U mnie w sklepie najtańsza opcja to 158zł za tarcze (nie wiem jakie) i 60 zł za klocki Tomex - akurat te klocki znam i mają dobry stosunek jakości do ceny. Czyli na miejscu muszę wydać 220 zł....ale chętnie zapoznam się również z Twoją ofertą, dzięki ok.gif

Napisano

u mnie pewnie w granicach 200zl-220zl wyjdzie zestaw RoadHouse

Napisano
  • Autor

> u mnie pewnie w granicach 200zl-220zl wyjdzie zestaw RoadHouse

ok.gif poczytam coś sobie o tym, bo nie miałem nigdy do czynienia

Napisano

U nas w sumie podstawowa marka ktora sie sprawdza i nie ma z nia problemow smile.gif

Napisano

Nie wiem dlaczego ale jakoś boję się nieznanych marek no chyba że z polecenia smile.gif Kiedyś zainwestowałem w tanie tarcze w lanosie i po 1 trasie 1000km były krzywe przegrzane i do wymiany frown.gif .

Ja będę w przyszłym roku musiał w mojej Megi 1,9dci wymienić tarcze i klocki niestety u mnie koszta będą większe i to znacznie większe z uwagi na to że mam większe tarcze.

Napisano

225zl z przesylka kurierska za pobraniem zestaw RoadHouse.

Napisano

> Nie wiem dlaczego ale jakoś boję się nieznanych marek no chyba że z polecenia Kiedyś

> zainwestowałem w tanie tarcze w lanosie i po 1 trasie 1000km były krzywe przegrzane i do

> wymiany .

> Ja będę w przyszłym roku musiał w mojej Megi 1,9dci wymienić tarcze i klocki niestety u mnie

> koszta będą większe i to znacznie większe z uwagi na to że mam większe tarcze.

Płaciłem 3 lata temu 360zł za tarcze 280mm Mikoda i klocki valeo .grubośc tarczy min 22mm..klocki nie pamietam..ale osobiscie zrobiłe w 3 lata 34kkm i klockki jak nowe.. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.