Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy radio ma możliwośc "odciecia" tweeterów?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Wczoraj zauważyłem, że nie wiem z jakiego powodu przestały działać obydwa tweetery. Jak będę miał wolna chwile to sprawdzę organoleptycznie czy się po prostu nie przepaliły, ale wątpię żeby poleciały obydwa głośniki albo filtry na raz hmm.gif

Dlatego wcześniej chce sprawdzić inne możliwości.

Po zmianie radia bawiłem się sporo ustawieniami i zastanawiam się czy istnieje możliwość jakiegokolwiek odłączenia "gwizdków"? hmm.gif W instrukcji jest opisana tylko funkcja wyłączania samego suba.

Sygnał na pewno dostają, bo midbasy działają. Nie graja tylko tweetery.

Głośniki maja swoje lata, ale dopiero co wszystko elegancko grało crazy.gif

Radio to Alpine 9880r

Głośniki Hertz DSK-165

Wzmacniacz - nie mam pojęcia. dostałem od kumpla - nie ma oznaczeń. 4-kanałowy.

Napisano

Może w zwrotnicach coś jest nie tak? Bo zakładam że sygnał do głośników idzie przez zwrotnice? Albo jeśli głośniki są podłączone przez wzmacniacz to może na nim jest włączony filtr wyciszający wysokie tony?

Napisano
  • Autor

> Może w zwrotnicach coś jest nie tak? Bo zakładam że sygnał do głośników idzie przez zwrotnice? Albo

> jeśli głośniki są podłączone przez wzmacniacz to może na nim jest włączony filtr wyciszający

> wysokie tony?

ze wzmacniacza idzie sygnał na przód, i przed kazdymi drzwiami kabel sie rozdwaja na midbas i tweeter, a przed głośnikami sa filtry. w tym zestawie niestety nie bylo zwrotnic. za jakis czas moze zamienię filtry na typowe zwrotnice.

we wzmacniaczu jest mozliwosc ustawienia "hi", "low" i oba razem. teraz jest przód na "hi" a sub na "low". tak bylo caly czas i zawsze działało.

Napisano
  • Autor

Podłączyłem głośniki bezpośrednio bez filtrów do wyjśc we wzmacniaczu i cisza niestety. W sumie dużo więcej sie nie dowiedziałem, bo albo glosniki spalone albo coś odcięło tweetery... muszę jeszcze skombinować jakieś inne głośniki i podłączyć w miejsce moich to wtedy będzie wiadomo na 100% hmm.gif

Napisano

> Podłączyłem głośniki bezpośrednio bez filtrów do wyjśc we wzmacniaczu i cisza niestety. W sumie

> dużo więcej sie nie dowiedziałem, bo albo glosniki spalone albo coś odcięło tweetery... muszę

> jeszcze skombinować jakieś inne głośniki i podłączyć w miejsce moich to wtedy będzie wiadomo

> na 100%

Zamień midibasy z tweeterami i zobacz czy grają. Tylko nie przesadzaj z głośnością...

Napisano
  • Autor

> Zamień midibasy z tweeterami i zobacz czy grają. Tylko nie przesadzaj z głośnością...

Spróbuje je pozamieniać ok.gif ale skoro podłączyłem cykacze bezpośrednio pod sygnał i nie było żadnego znaku to znaczy, że nic nie znaczy? hmm.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Spróbuje je pozamieniać ale skoro podłączyłem cykacze bezpośrednio pod sygnał i nie było żadnego

> znaku to znaczy, że nic nie znaczy?

w niektorych glosnikach - linia Helix dark blue / bd - podlaczenie tweetera bezposrednio pod wzmacniacz, bez zwrotnicy powoduje jego spalenie.

Wczesniej tego nie popelniles?

Napisano
  • Autor

> w niektorych glosnikach - linia Helix dark blue / bd - podlaczenie tweetera bezposrednio pod

> wzmacniacz, bez zwrotnicy powoduje jego spalenie.

> Wczesniej tego nie popelniles?

Aha, no to lipa. Wcześniej nigdy. Po to mają filtry w zestawie, żeby ich używać ok.gif teraz chciałem tylko sprawdzić czy będzie jakakolwiek reakcja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.