Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Dziwne dźwięki

Featured Replies

Napisano

Witam po raz któryś z problemem.

W poprzednim temacie doradziliście mi aby sprawdził kod błędów za pomocą błysków nie udało się to jednak podpiąłem się pod komputer okazało się że zawór EGR nie działa postanowiłem go zaślepić i błędu nie ma żadnego, jednak auto szarpie, nie trzyma obrotów często na gaz reaguje po około 4-5 sekundach ogólnie autem się nie da jeździć dzisiaj przy 2000obr/min miałem wciśnięty gaz w podłogę a auto reagowało z dużymi przerwami około 5 sekundowymi i strasznie szarpało. W końcu spróbowałem wywołać błędy na błyski i po zwarciu odpowiednich pinów na desce rozdzielczej gaśnie kontrolka silnika ale przy tym wydobywają się dziwne dźwięki dokładnie nie wiem z czego one się biorą ( załączony film) proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu bo takim autkiem niestety nie da się jeździć panic.gif

link do filmu:

Napisano

Ten odgłos to pracujący silniczek krokowy regulacji wolnych obrotów. Jest to normalne po zmostkowaniu gniazda.

Natomiast jeśli chodzi o lagi, to musisz się podłączyć do sondy lambda i sprawdzić co pokazuje, gdy silnik nie chce przyspieszać.

Napisano
  • Autor

> Ten odgłos to pracujący silniczek krokowy regulacji wolnych obrotów. Jest to normalne po

> zmostkowaniu gniazda.

> Natomiast jeśli chodzi o lagi, to musisz się podłączyć do sondy lambda i sprawdzić co pokazuje, gdy

> silnik nie chce przyspieszać.

Podłączyłem się pod komputer podczas jazdy sonda lambda zmienia swoje wartości w zależności od obrotów silnika nagrałem filmik z tej diagnostyki.

szarpanie od 2:18

http://www.youtube.com/watch?v=_iPPM-hK1Bc&feature=youtu.be

Napisano

Kurna, po polach jeździliście, czy co? Trzęsie jak w betoniarce spineyes.gif

Na wolnych ok, ale podczas tego szarpania leci na ubogo. Jeśli faktycznie wtedy szarpie to wygląda na problemy z WN. DIS, przewody, świece. Testowo warto podłączyć się manometrem pod szynę paliwa i sprawdzić ciśnienie na wolnych, po szybkim depnięciu do dechy i po wyłączeniu silnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.