Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

JAKIEJ TURBINY SZUKAC ????

Featured Replies

Napisano

cze wszystkim szukam turbiny do mojego CC 1.2 16v i sie zatsanawiam od jakiego samochodu była by najlepsza i jakie wtryski ??? licze na mondre odpowiedzi palacz.gif

Napisano

> cze wszystkim szukam turbiny do mojego CC 1.2 16v i sie zatsanawiam od jakiego samochodu była by

> najlepsza i jakie wtryski ??? licze na mondre odpowiedzi

powiem ci ze zalezy co chcesz osiagnac z silnika i ile chcesz dmuchać ale tak na normalna jazde i normalne dmuchanie to K03s by starczyła ona jest chyba z silnika 1.8 T (180 koni)

Napisano
  • Autor

na 1 bara wystroic do 170km zeby było do jazdy

Napisano

> cze wszystkim szukam turbiny do mojego CC 1.2 16v i sie zatsanawiam od jakiego samochodu była by

> najlepsza i jakie wtryski ??? licze na mondre odpowiedzi

GT2056 szukaj. Jest gabarytowo mniejsza od k03 a wydajnosciowo dużo lepsza. Wtryski do 16v musisz mieć krótkie - wydajność ok 280 - 440 ccm - zależy w jaki sposob będziesz stroić.

Napisano

> GT2056 szukaj. Jest gabarytowo mniejsza od k03 a wydajnosciowo dużo lepsza. Wtryski do 16v musisz

> mieć krótkie - wydajność ok 280 - 440 ccm - zależy w jaki sposob będziesz stroić.

ale co GT2056 jest lepsza od k03s?

a tak na czym bedziesz stroił na DET3?

Napisano
  • Autor

i jeszcze jakie graty bedą potrzebne ?? turbina , wtryski intelcooler chłodnica oleju ??

Napisano

> i jeszcze jakie graty bedą potrzebne ?? turbina , wtryski intelcooler chłodnica oleju ??

turbo, pompa paliwa, wtryski, orurowanie, intercooler, bov, waz smarujacy, kolektor wydechowy, wydech, swiece ... mozna tak wymieniac

Musisz jeszcze jakos wystroić i odprężyć motor.

Napisano

> ale co GT2056 jest lepsza od k03s?

Lepsza pod każdym wzgledem. Szybciej wstanie, wiecej dmuchnie i gabarytowo mniejsza.

> a tak na czym bedziesz stroił na DET3?

niewiem.gif

Napisano
  • Autor

moze bym sie przejechał do czestochowy kiedy na jakiegos mini spota to by sie pogadało na ten temat

Napisano

> moze bym sie przejechał do czestochowy kiedy na jakiegos mini spota to by sie pogadało na ten temat

Na spotach nie bywam, ale jak kiedy bedziesz to mozna na kawe siasc pogadać. Mamy tez w budowie seicento z t-jetem - mozna zobaczyć co nieco ok.gif

Napisano

> turbo, pompa paliwa, wtryski, orurowanie, intercooler, bov, waz smarujacy, kolektor wydechowy,

> wydech, swiece ... mozna tak wymieniac

> Musisz jeszcze jakos wystroić i odprężyć motor.

polecam do takiej zabawy popularną "świnie" czyli DET3

Napisano

> GT2056 szukaj. Jest gabarytowo mniejsza od k03 a wydajnosciowo dużo lepsza. Wtryski do 16v musisz

> mieć krótkie - wydajność ok 280 - 440 ccm - zależy w jaki sposob będziesz stroić.

no dobra, a jak się ma ta 2056 do tego co ma Ahamay, czyli t25 z wirnikiem t28?? przynajmniej teoretycznie...

edit:

właśnie sobie czytam różne tematy o tym:

http://www.unoturbo.pl/viewtopic.php?f=22&t=3573&start=15

ciekawa fota porównawcza na jednej ze stron....

edit2:

pewnie ten temat zaraz i tak wyląduje w "turbe sam se zrob" smile.gif

Napisano

> i jeszcze jakie graty bedą potrzebne ?? turbina , wtryski intelcooler chłodnica oleju ??

ja juz mam: turbo, kolektor, uszczelki, przekladke odprezajaca, bova, wtryski, pompe, deta 3, EBC, orurowanie, intercooler, silikony, podstawke pod filtr oleju z wyjsciem na chlodnice, dzis wybralem gajgery smile.gif bez gajgerow to cos okolo 4 tys juz, gajgery 1300, a potrzeba jeszcze chlodnice oleju, jakis wydajny wentylator i przewody olejowe... a co po drodze wyjdzie, to nie wiem... kiedys myslalem, ze za 2 tys zrobi sie T, ale ja chce porzadnie, wiec juz wiem, ze sie nie da tak...

Napisano

> no dobra, a jak się ma ta 2056 do tego co ma Ahamay, czyli t25 z wirnikiem t28?? przynajmniej

> teoretycznie...

Hybrydy cechuje niepowtarzalność i nieobliczalność. Jedna może działać super a druga już nie. Ciężko mi to ocenić. A co do gt2056 to:

751578-2.jpg

Wg producenta:

Moc 140 - 260 KM

Pojemnosc 1.4 - 2.0

Coś można powiedzieć też na podstawie wymiaru wirników - tutaj jest jak sama nazwa wskazuje wirnik ssacy o średnicy 56 mm. Na wydechu jest 47.

Napisano

> Hybrydy cechuje niepowtarzalność i nieobliczalność. Jedna może działać super a druga już nie.

> Ciężko mi to ocenić. A co do gt2056 to:

> Wg producenta:

> Moc 140 - 260 KM

> Pojemnosc 1.4 - 2.0

> Coś można powiedzieć też na podstawie wymiaru wirników - tutaj jest jak sama nazwa wskazuje wirnik

> ssacy o średnicy 56 mm. Na wydechu jest 47.

zgoda... a sama t25?

jeszcze porownuje 2056 do 2554:

c7ce70074b39535b.jpg

Napisano

> ja juz mam: turbo, kolektor, uszczelki, przekladke odprezajaca, bova, wtryski, pompe, deta 3, EBC,

> orurowanie, intercooler, silikony, podstawke pod filtr oleju z wyjsciem na chlodnice, dzis

> wybralem gajgery bez gajgerow to cos okolo 4 tys juz, gajgery 1300, a potrzeba jeszcze

> chlodnice oleju, jakis wydajny wentylator i przewody olejowe... a co po drodze wyjdzie, to nie

> wiem... kiedys myslalem, ze za 2 tys zrobi sie T, ale ja chce porzadnie, wiec juz wiem, ze sie

> nie da tak...

Dokładnie tak jest. Można też za tysiaka na częściach ze śmietnika. A zakup turbiny to dopiero początek ...

Napisano

> Dokładnie tak jest. Można też za tysiaka na częściach ze śmietnika. A zakup turbiny to dopiero

> początek ...

nie chcialbym, zeby mi dupnelo cos w trasie, albo tlok bokiem wyskoczyl...

Napisano

> zgoda... a sama t25?

> jeszcze porownuje 2056 do 2554:

z tego co pamietam to t28 ma wirnik strony ssacej 60 mm wiec już sporo wiecej niz gt2056.

Jeśli szukasz coś lepszego niż gt2056 spójrz na gt2259 - jest w okazyjnych cenach zlosnik.gif

Napisano

> nie chcialbym, zeby mi dupnelo cos w trasie, albo tlok bokiem wyskoczyl...

Zrobiłem już z 10 cento turbo i w zadnym nie wyszła korba grinser006.gif Myślę, że to niemożliwe w żeliwnym bloku. Zazwyczaj w 8v topią się 2 i 3 tłok - głównie za sprawą kolektora ssacego. Ewentualnie pekaja półki na tłokach - stukowe.

Napisano

> Zrobiłem już z 10 cento turbo i w zadnym nie wyszła korba Myślę, że to niemożliwe w żeliwnym

> bloku. Zazwyczaj w 8v topią się 2 i 3 tłok - głównie za sprawą kolektora ssacego. Ewentualnie

> pekaja półki na tłokach - stukowe.

a 16v?? poki co stoje, bo nie mam koncepcji, kto wystroi...

Napisano

> z tego co pamietam to t28 ma wirnik strony ssacej 60 mm wiec już sporo wiecej niz gt2056.

> Jeśli szukasz coś lepszego niż gt2056 spójrz na gt2259 - jest w okazyjnych cenach

zerkne... ok.gif

Napisano

> a 16v?? poki co stoje, bo nie mam koncepcji, kto wystroi...

W 16v jeden mialem tylko problem - uszczelke przepaliło miedzy cylindrami, ale chyba to wina krzywego bloku. Pozatym mając w aucie już 16v to nie bawiłbym się w odprężanie tylko ładował słupek t-jeta.

Napisano

> a 16v?? poki co stoje, bo nie mam koncepcji, kto wystroi...

ja mam w planie wymiane turbiny i myslałem nad k03s ale jak piszecie ze GT2056 jest lepsza to chyba zakupie sobie GT ale teraz jaka turbine z literka V czy U i co to za symbol ?

P.S - ja szukam turbiny do silnika 1.1

Napisano

> W 16v jeden mialem tylko problem - uszczelke przepaliło miedzy cylindrami, ale chyba to wina

> krzywego bloku. Pozatym mając w aucie już 16v to nie bawiłbym się w odprężanie tylko ładował

> słupek t-jeta.

kasa...a po za tym mam zdrowe to 16v...

Napisano

> kasa...a po za tym mam zdrowe to 16v...

Słupek t-jeta można teraz kupić za mniej niz tysiaka hehe.gif Naprawdę śmieszna cena jak porównasz z odprężaniem przez kanapkę.

Jak jesteś pewny tego silnika to rób na nim ok.gif

Napisano

> ja mam w planie wymiane turbiny i myslałem nad k03s ale jak piszecie ze GT2056 jest lepsza to chyba

> zakupie sobie GT ale teraz jaka turbine z literka V czy U i co to za symbol ?

> P.S - ja szukam turbiny do silnika 1.1

Do 1.1 możesz nawet popatrzeć 2052. Literka V oznacza zmienną geometrię - szukaj takiej bez V.

Napisano

> Słupek t-jeta można teraz kupić za mniej niz tysiaka Naprawdę śmieszna cena jak porównasz z

> odprężaniem przez kanapkę.

> Jak jesteś pewny tego silnika to rób na nim

jest zdrowy smile.gif oleju nie zre, na cylindrach jeszcza sa skosne rysy po fabrycznym honowaniu...

Napisano

> jest zdrowy oleju nie zre, na cylindrach jeszcza sa skosne rysy po fabrycznym honowaniu...

skośne rysy miałem też przy silniku który zrobił 200tyś z tego połowę na lpg :d To o niczym nie świadczy smile.gif

Napisano

> skośne rysy miałem też przy silniku który zrobił 200tyś z tego połowę na lpg :d To o niczym nie

> świadczy

jezdze na nim ponad rok, problemow zadnych z nim nie ma. wsiadam, odpalam, jade, jak seria. jedynie ostatnio pasek alternatora mi strzelil i wracalem bez elektrowni, ale to pikus. Leszku nadal nie masz czasu na strojenie?? bo ja pewnie zima bym poskaldal, a na wiosne by trzeba bylo wystroic...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.