Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Faluja obroty - co to moze byc?

Featured Replies

Napisano

Heyabanana;)

Mam problema - jak zapalam samochod to obroty sa ok. Najpierw ssanie -dziala; pozniej ok 800-900obr. Ale jak silnik nabierze temperatury to obroty caly czas faluja od 600-900( co 2 sekundy gdzies). Co to moze byc? Dodam jeszcze, ze jak na luzie dodam gazu i trzymam rowno pedal przy ok 2tys obr. to one tez zaczynaja falowac... co to moze byc do %#^@%@#$ ?! Gdyby to byl krokowy to raczej by nie falowaly przy 2 tysiacach. co to moze byc?

Czesc druga( byc moze powiazana z pierwsza) - w czasie jazdy czasami szarpie samochodem, jakby nie dostal iskry. Czuc to tez jak zmieniam bieg na wyzszy i proboje przyspieszyc... wtedy przy puszczeniu sprzegla czuc takie zadlawienie (zabka nastepuje). I tak ciagle:|

CPW wymieniany. Spalanie 5 litrow - 40km - gaz -miasto, wiec nie jest zle. Zauwazylem ze po zmianie sprzegla spokoj z dlawieniem ustal na jakies 3 miechy ale pozniej znow wrocil. Wtedy tez zauwazylem, ze jak szarpie to pali wiecej niz jak nie szarpal... BLAGAM POMOCY!!!

Napisano

cewka, kable, swiece? moze zapchany kat, filtr paliwa - przyczyn moze byc wiele frown.gif (w najgorszym wypadku modul zaplonu)

Napisano
  • Autor

> cewka, kable, swiece? moze zapchany kat, filtr paliwa - przyczyn moze

> byc wiele (w najgorszym wypadku modul zaplonu)

A wiec tak: modul, komp, cewka - wymienane i sprawdzane na miejscu w mokrzeszowie. Kable, swiece - nowe.

Napisano
  • Autor

> tak samo jest na benie i lpg?

Tu mnie zabiles;) Dokaldnie nie wiem, na gazie 100%, na benzynie cos mi sie kojarzy ze tez ale pewien nie jestem.

Ps. Zauwazylem ze to dlawienie nasila sie jesli jade pod gorke na polgazu..zaczyna sie dusic i trzeba prawie na maxa pedal wciskac...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Podaj jakies szczegoly na temat silnika jaki masz, wtrysk/gaznik, jaka instalacja/ jaki sterownik gazowy etc. No i koniecznie sprawdz czy objawy sa takie same na benzynie, tym sposobem mozna wykluczyc wiele przyczyn.

Napisano
  • Autor

No wiec po kolei:

1,4ie; gaz na silniku krokowym + emulator lambda. Falujace obroty i dlawienie tylko na gazie!!! NA benzynie wszystko ok. Ostantio wyczyscilem przepustnice i monowtrysk a razem z nimi krokowca, CPP. Do tego wszedzie zalepilem silikonem (uszczelki).

Pali gazu 15/100km. Na beznynie jest wszystko ok.

Napisano
  • Autor

No i po problemie!

Winny byl silnik krokowy od gazu. Teraz ani sie nie dusi, obroty nie faluja, po prostu jestem hepi!!! Po odlaczeniu krokowca i sprawdzeniu go ledwo co reagowal na sygnal. Hmm kumpel mowi, ze cos jest z sygnalem od sondy (komputer wariowal od gazu przy podlaczonym drugim krokowcu). Ciagle pokazywal uboga mieszanke. Narazie mam regulacje reczna i chozdi ok. Niedlugo za 50zl bede mial autronika al700. Zobaczymy co tamten potrafi. A wiec koniec tematu;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.