Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] siłowniki maski

Featured Replies

Napisano

Witam

jestem tu nowy, ale obiecuję nadrobić zaległości na towarzyskim zlosnik.gif

Wiem, chociażby po manualu, że jeździ kilka efek z siłownikami do podnoszenia maski.

Czy ktoś z Was pamięta jaka jest długość siłowników i jaki mają "uciąg"?

Pytam, bo w garażu zalegają mi nówki siłowniki około 420 mm długości w stanie spoczynku i uciągu 100 N, chciałem je założyć, ale nie wiem czy nie są za mocne.

Za podpowiedzi i sugestie bardzo dziękuję biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

jakiś trop jest, ale już to wcześniej widziałem i nie ma tam wyszczególnionych parametrów, celem porównania z moimi zalegającymi zlosnik.gif

nicto, założę te co mam i się pochwalę, albo pożalę - tak czy inaczej ubaw po pachy zlosnik.gif

Napisano

Za mocnych chyba nie robią wink.gif.

A poważnie, jeśli będą mocniejsze to tylko na plus, bo maska wytrzyma większy wiatr. A przełożenie jest tak duże, że nie będzie problemu z zamknięciem.

Napisano

Ważne żeby nie były za długie, bo się maska za wysoko uniesie smile.gif Do eFki pasuje ten od klapy bagażnika z Fabii I i wystarczy jedna sztuka, aczkolwiek uważam że lepiej dać dwa siłowniki, żeby maska nie przekrzywiała się.

Te z linka ma mój brat w eFce, będzie już około 3 lata jak są założone i wszystko jest w jak najlepszym porządku smile.gif

Napisano
  • Autor

tak jak mówiłem - ubaw po pachy zlosnik.gif

przegwintowałem kule na m6, wszystko poskładałem na otworach jak w manualu i lipa, za blisko punkt podparcia na błotniku icon_eek.gif

ale już zanabyłem kule na m6 (od jakiegoś traktora gdzieś od pompy wtryskowej) i będę metodą prób i błędow dobierał w miejsce której śruby na błotniku to wpasować zlosnik.gif

mała autokorekta zlosnik.gif

tak jest jak się nie popatrzy dobrze na manual. Przeniosłem kule na masce na miejsce tej śruby bliżej podszybia - działa jak najbardziej w porządku ok.gif

dla potomnych: długość 420 mm w stanie rozłożonym jest akuratna, maska stoi odrobinę wyżej niż na bagnecie, 100 N jest wystarczające, ale jakby było jeszcze ze dwadzieścia to nie byłoby aż tak źle waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.