Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dodatki czyszczace wtryski a DPF ??

Featured Replies

Napisano

Co jakis czas w starym bmw dodawalem rozne dodatki do paliwa, np.: czyszczace i smarujace uklad paliwowy , jak sie sprawa ma z takimi dodatkami w nowszych silnikach z DPF ?? bo cos mi sie chyba obilo o uszy ze niby moga sie zapchac ??

I widzialem ze sa rowniez dodatki co niby czyszcza DPF , mozna je uzywac?? czy raczej trzymac sie od tego z daleka ??

Napisano

u mnie na jednym wtryskiwaczu były niezbyt dobre czasy korekt, zastosowalem preparta czarny STP jak pamietam dwukrotnie i po pewnym czasie poprawiło się. Wiem, że zwracałem uwage, żeby było możliwe stosowanie tego w układzie zasilania CR ale jeśli chodzi o DPF to nie pamiętam dobrze. Sprawdz na stronie producenta tego preparatu.

Natomiast jeśli chodzi o DPF to należy zwrócić uwagę, żeby jeżdzić na oleju silnikowym niskopopiołowym, tylko tyle.

Napisano
  • Autor

> u mnie na jednym wtryskiwaczu były niezbyt dobre czasy korekt, zastosowalem preparta czarny STP jak

> pamietam dwukrotnie i po pewnym czasie poprawiło się. Wiem, że zwracałem uwage, żeby było

> możliwe stosowanie tego w układzie zasilania CR ale jeśli chodzi o DPF to nie pamiętam dobrze.

> Sprawdz na stronie producenta tego preparatu.

> Natomiast jeśli chodzi o DPF to należy zwrócić uwagę, żeby jeżdzić na oleju silnikowym

> niskopopiołowym, tylko tyle.

chcialem zastosowac zapobiegawczo T E N preparat bo dopiero co kupilem auto .. ale nie widze zadnych wpisow ze moge.. hmmm

Napisano

te preparaty to jedno i to samo, czy LM czy STP czy cos innego

na nowych butelkach STP jest wzmianka że nie szkodzi na DPFy, katy itd

co do skuteczności to mi również poprawiła się korekcja wtrysków po paru zalaniach preparatów STP.

gdzieś nawet mam zrzuty z korektami przed i po paru kkm

Napisano
  • Autor

> te preparaty to jedno i to samo, czy LM czy STP czy cos innego

> na nowych butelkach STP jest wzmianka że nie szkodzi na DPFy, katy itd

> co do skuteczności to mi również poprawiła się korekcja wtrysków po paru zalaniach preparatów STP.

> gdzieś nawet mam zrzuty z korektami przed i po paru kkm

poka poka poka smile.gif

edyta: np stp robi pare produktow tego typu jednym pisza ze to wtryskow a inne do calego ukladu paliowegp... Wiesz moze ktory byl by lepsiejszy ?? czy trzeba najlepiej raz jeden a raz 2 uzyc ??

Napisano

> poka poka poka

> edyta: np stp robi pare produktow tego typu jednym pisza ze to wtryskow a inne do calego ukladu

> paliowegp... Wiesz moze ktory byl by lepsiejszy ?? czy trzeba najlepiej raz jeden a raz 2 uzyc

> ??

A po co dwa razy stosować.Wlewasz to przed tankowaniem do pełna i wszystko.Czasem bardziej opłaca wziąć sobie większą butelkę czyli 400ml na dwa pełne zbiorniki(czyli 200ml/50-60l paliwa).Na etykiecie napisane jest ,że można stosować do CR z DPF i zalecają stosować raz/5tys km. wink.gif

Napisano

220 000 km

wtryskikorekcja220000.jpg

po 231 000

korekcjawtryskow23maj20.jpg

Napisano
  • Autor

> A po co dwa razy stosować.Wlewasz to przed tankowaniem do pełna i wszystko.Czasem bardziej

> opłaca wziąć sobie większą butelkę czyli 400ml na dwa pełne zbiorniki(czyli 200ml/50-60l

> paliwa).Na etykiecie napisane jest ,że można stosować do CR z DPF i zalecają stosować raz/5tys

> km.

spoko smile.gif kupie dokladnie ten i uzyje smile.gif bo trzeba poczyscic wszystko po poprzednim wlascicielu smile.gif

Napisano
  • Autor

> 220 000 km

> po 231 000

spoko smile.gif duzo razy uzyles??

Napisano

2 może 3 butelki

może ze 2 baki premium ON

Napisano
  • Autor

> 2 może 3 butelki

> może ze 2 baki premium ON

super smile.gif ja juz jedna zalalem smile.gif niech sie czysci smile.gif bo lepiej na zimne dmuchac wink.gif

Napisano

spojrzałem i dokładnie

4 butelki:

2x motula do czyszczenia wtryskiwaczy

2x stp do czyszczenia wtryskiwaczy i ukł paliwowego

i ok 250-300 litrów ON orlen verva

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.