Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Honda CRV 2.2 cdti - pytań kilka

Featured Replies

Napisano

Miałem przyjemność powozić taki rydwanem w ten "weekend" grinser006.gif

Wersja 150km nawet dość bogato wyposażona, tylko nurtuje mnie czy to auto naprawdę tak mułowato chodzi czy ten egzemplarz może być trafiony?

Czy gdzieś zmienia się ustawienia napędu czy to komputer tym steruje??

Jak Wam to auto się rozpędza? Bo mnie ciężko go było rozhulać do 120 screwy.gif

Ogólnie właściciel zielony, tyle co auto kupił i nie wie sam co i gdzie icon_rolleyes.gif

Napisano

> Miałem przyjemność powozić taki rydwanem w ten "weekend"

> Wersja 150km nawet dość bogato wyposażona, tylko nurtuje mnie czy to auto naprawdę tak mułowato

Nawet benzyniak dobrze kręcony nie jest mułowaty a cdti jest chwalony za lepszą dynamikę...

> chodzi czy ten egzemplarz może być trafiony?

Coś mi się tak zdaje z tego co dalej piszesz...

> Czy gdzieś zmienia się ustawienia napędu czy to komputer tym steruje??

Sterowane jest hydraulicznie. Na postoju i przy bardzo małej prędkości jest zblokowane. Później różnica ciśnień pomp napędzanych przednim i tylnym dyfrem równoważy sprzęgło międzyosiowe. Jeśli któraś oś ma mniejszą prędkość, to w wyniku mniejszego ciśnienia z jednej pompy równowaga zostaje zachwiana i sprzęgło międzyosiowe dosprzęglone. Komputer się tam raczej nie miesza.

> Jak Wam to auto się rozpędza? Bo mnie ciężko go było rozhulać do 120

200 licznikowe benzyniak bez problemu jechał.

> Ogólnie właściciel zielony, tyle co auto kupił i nie wie sam co i gdzie

Może filtr powietrza ma zapchany? Miałem tak później w X-Trail-u dCi. Na przeglądzie ASO chciało zaoszczędzić i nie wymieniło. Po kilku kkm. nie dało się pojechać więcej niż 140km./h.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Nawet benzyniak dobrze kręcony nie jest mułowaty a cdti jest chwalony za lepszą dynamikę...

> Coś mi się tak zdaje z tego co dalej piszesz...

> Sterowane jest hydraulicznie. Na postoju i przy bardzo małej prędkości jest zblokowane. Później

> różnica ciśnień pomp napędzanych przednim i tylnym dyfrem równoważy sprzęgło międzyosiowe.

> Jeśli któraś oś ma mniejszą prędkość, to w wyniku mniejszego ciśnienia z jednej pompy

> równowaga zostaje zachwiana i sprzęgło międzyosiowe dosprzęglone. Komputer się tam raczej nie

> miesza.

> 200 licznikowe benzyniak bez problemu jechał.

> Może filtr powietrza ma zapchany? Miałem tak później w X-Trail-u dCi. Na przeglądzie ASO chciało

> zaoszczędzić i nie wymieniło. Po kilku kkm. nie dało się pojechać więcej niż 140km./h.

> Pozdrawiam.

Świeżo po zmianach filtrów i oleju jest, toteż mnie dziwi, że to po prostu nie jedzie, chyba żeby to było przesławetne sprzęgło?? hmm.gifhmm.gif Ale nie zauważyłem specjalnie żeby coś wyło na wyższych przełożeniach. Odnośnie napędu, rozumiem że nie może się zblokować napęd 4x4 bo jest to niemożliwe.

To że jest postawiony na 18 calowych felgach może mieć wpływ na jego słabą dynamikę?? niewiem.gif

Napisano

> Świeżo po zmianach filtrów i oleju jest, toteż mnie dziwi, że to po prostu nie jedzie

Sprężarka, zawór sterujący itd...

>Odnośnie napędu, rozumiem że nie może się zblokować napęd 4x4 bo jest to

> niemożliwe.

Nie ma blokady, ale w śniegu i błocie na szkoleniu z jazdy w terenie radziły sobie tak samo jak Navary z blokadą tylnego dyfra, tylko wcześniej na brzuchu zawisały.

> To że jest postawiony na 18 calowych felgach może mieć wpływ na jego słabą dynamikę??

Jeśli koła tej samej średnicy co oryginał (odpowiednio niski profil) to nie. Jeśli dużo większe to może trochę...?

Pozdrawiam.