Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwszy start wentylatora chłodnicy - Fluence 1.6

Featured Replies

Napisano

W zasadzie ma tak od kiedy go kupiłem (1 rok, 12kkm - teraz ma 18kkm). Pierwszy start wentylatora chłodnicy po uruchomieniu auta jest bardzo... no... głośny. Słychać takie tyknięcie a potem dosyć głośny szum który po chwili cichnie.

Jest to sporo głośniejsze niż w innych dotychczasowych autach.

Da się to zauważyć powiedzmy przy uruchomieniu samochodu jak jest włączona klima. Po chwili startuje pierwszy bieg wentylatora. Albo po włączeniu samochodu z wyłączoną klimą a potem jej włączenie.

Tak powinno być czy coś jest nie w porządku?

Uploaduje na youtuba filmiki z dźwiękiem do posłuchania i zaraz wstawię.

W 0:30 włączam klimę i od 0:32 jest ten dźwięk. Trochę głośne bo przy otwartej masce położyłem telefon i jeszcze w garażu ale o to chodzi.

I druga rzecz. Dosyć dobrze słychać załączanie i rozłączanie sprzęgła. Jakby coś luz miało w momencie naciśnięcia pedału lub jego zwolnienia. Słychać to na wolnych obrotach.

Auto po wypożyczalni więc sprzęgło mogło być różnie traktowane ale chyba nie cały czas. hmm.gif

Silnik 1.6 16V (nie wiem czy taki jak w M2 czy M3).

Napisano
  • Autor

Nikt nie wie? A jak macie w Megankach czy innych sprzętach z takim silnikiem? Słychać ten wentylator czy nie?

Napisano

Normalne. U mnie tak samo jest. Przy włączonym klimatroniku, start wentylatora jest dość głośny. Najpierw cyknięcie, potem włącza się wentylator. Bez obaw. Tak ma być. ok.gif Sprzęgło też u mnie słychać. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Normalne. U mnie tak samo jest. Przy włączonym klimatroniku, start wentylatora jest dość głośny.

> Najpierw cyknięcie, potem włącza się wentylator. Bez obaw. Tak ma być. Sprzęgło też u mnie

> słychać.

No to ok. Dzięki. ok.gif

Napisano

> No to ok. Dzięki.

Spoko. To nie Lexus. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Spoko. To nie Lexus.

Lexus nie Lexus. Mi się podoba, tym bardziej za takie pieniądze w takim 'wypasie' zlosnik.gif

Fakt że średnio nadaje się do śmigania po autostradach ze względu na hałas i spalanie ale do jazdy miejsko-podmiejskiej daje radę. Na autostradzie do 130 też.

Napisano

> Lexus nie Lexus. Mi się podoba, tym bardziej za takie pieniądze w takim 'wypasie'

> Fakt że średnio nadaje się do śmigania po autostradach ze względu na hałas i spalanie ale do jazdy

> miejsko-podmiejskiej daje radę. Na autostradzie do 130 też.

Zgadzam się z Tobą, autko naprawdę fajne, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę relację cena-

wyposażenie-komfort. ok.gif Ja śmigam głównie poza miastem i autostradami i też daję radę. Choć hałas mógłby być faktycznie mniejszy.