Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z silnikiem 1.9jtd fiat bravo!!

Featured Replies

Napisano

Witam mam problem z moim bravo jtd jedzie tylko 140km/h i nie chce wiecej nie wiem co mu jest wymienione sa filtry jest nowy przepływomierz powietrza i dalej jest to samo. a do tych 140 zbiera sie jak szalony a potem staje frown.gif doradzcie co to moze byc!! acha auto niedawno przywiozlem z niemiec i moze byc zablokowany na komputzerze??

Napisano

> Witam mam problem z moim bravo jtd jedzie tylko 140km/h i nie chce

> wiecej nie wiem co mu jest wymienione sa filtry jest nowy

> przepływomierz powietrza i dalej jest to samo. a do tych 140

> zbiera sie jak szalony a potem staje doradzcie co to moze byc!!

> acha auto niedawno przywiozlem z niemiec i moze byc zablokowany

> na komputzerze??

Nie słyszałem o blokowaniu prędkości tego auta - nie wiem nawet czy jest taka możliwośc aby elektronicznie to zblokować...

Gdybyś nie pisał o wymianie przepływomierza to niemal na bank pisałbym Ci o tym elemencie.... a gdzie go wymieniałeś i na jakiej podstawie (tzn co zgłaszałeś i jaka była diagnoza?)

Jeśli wymieniałeś w ASO i zgłosiłeś im problem z nieprzkraczalną prędkością - wal do nich z powrotem z reklamacją.

jeśli zgosiłeś wymiane przepływomierza - sam żeś sobie winien - zgłasza się objawy i każe usunąć, a nie podpowiada co wymienić... teraz moga powiedzieć że zrobili coś chciał..

Ja bym na pierwszym miejscu postawił że ten nowy (mam nadzieję ze on fabrycznie nowy a nie używany) jest walnięty. Zrób dwa testy: jeden top "test obrotów": znajdź trochę wolnej prostej drogi i na każdym biegy (no poza 1-ką) sprawdź do ilu obrotów możesz dokręcić silnik - jeśli barierą będzie tak z 3-3.5 krpm (bo przy awarii przepływki problemem raczej są obroty a nie prędkość), to na 99.9% padły przepływomierz.

Drugi test - odłącz przepływomierz (tzn kabel a nie rurę smile.gif ) i sprawdź co siębędzie działo - czy cuś się zmieni. Jeśli nagle zacznie jechać - też masz wskazanie na przepływkę

Jeśli na niższych biegach na obroty wchodzi ładnie, a dopiero ze 140km/h jest problem - to znaczy że jest coś dziwnego - jedż do ASO, zgłoś problem i każ go usunąć (jednocześnie nie pozwalając wymienić połowy auta - niech podadzą ci konkretną diagnozę, albo wymieniają i próbują ale nie na twój koszt części - co najwyzej robocizny). Ja bym tego jakiemuś "kowalowi" bez porządnego sprzętu diagnostycznego nie dawał - bo problem raczej z nietypowych...

Napisano
  • Autor

Jutro to rano sprawdze wyłacze przepłwke i zobaczymy i napisze czy bedzie jakas róznica dziekuje i pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.