Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z dmuchawą w Toyocie Corooli Verso 2006 r POMOCYYYYY

Featured Replies

Napisano

Witam Panowie nam taki problem z dmuchawa we wnętrzu że jak niezależnie od ustawionej temperatyry dam siłe nadmuchu na powyżej połowy tych kresek na wyświetlaczu to wentylator sie wyłacza . Auto to klimatronik . żeby sie znów załaczył to trzeba wyłaczyc wentylator i znów właczyć , ale działa tylko do połowy siły nadmuchu . co to może być ?? jeszcze niedawno działał normalnie . ma ktoś może jakiś schemat elektryczny do tego ??

jak tam to jest realizowane te prędkości obrotowe silnika ? jakimiś rezystorami? prosze o Pomoć i wskazówki !! Z góry Dzięki

Napisano

> Witam Panowie nam taki problem z dmuchawa we wnętrzu że jak niezależnie od ustawionej temperatyry

> dam siłe nadmuchu na powyżej połowy tych kresek na wyświetlaczu to wentylator sie wyłacza .

> Auto to klimatronik . żeby sie znów załaczył to trzeba wyłaczyc wentylator i znów właczyć ,

> ale działa tylko do połowy siły nadmuchu . co to może być ?? jeszcze niedawno działał

> normalnie . ma ktoś może jakiś schemat elektryczny do tego ??

> jak tam to jest realizowane te prędkości obrotowe silnika ? jakimiś rezystorami? prosze o Pomoć i

> wskazówki !! Z góry Dzięki

identyczny objaw mam u siebie, jak już się rozgrzeje, to można kręcić na maksa, jak zimny, daje maks na 3 kreski i dalej się wyłącza. Podobno to kwestia zacierającego się wirnika/silnika - rozebranie i wyczyszczenie podobno pomaga. Jak znajdę chwilę, może między świętami a NR do elektronika i podłubiemy. Temat poruszany na forum corolli kilkukrotnie.

Napisano
  • Autor

> identyczny objaw mam u siebie, jak już się rozgrzeje, to można kręcić na maksa, jak zimny, daje

> maks na 3 kreski i dalej się wyłącza. Podobno to kwestia zacierającego się wirnika/silnika -

> rozebranie i wyczyszczenie podobno pomaga. Jak znajdę chwilę, może między świętami a NR do

> elektronika i podłubiemy. Temat poruszany na forum corolli kilkukrotnie.

możesz podrzucić jakiś link bo nie znalazłem tego tematu nic nie znalazłem podobnego .

Napisano

> możesz podrzucić jakiś link bo nie znalazłem tego tematu nic nie znalazłem podobnego .

fakt, nie forum corolli, pokrewne:

klik1

klik2

ok.gif