Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wkład stacyjki Albea

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie,

Chciałbym skorzystać z Waszego doświadczenia. Otóż popsuła mi się stacyjka w Albei (2002) tzn. jak wyjmie się kluczyk to póżniej bardzo ciężko jest przekręcić go ponownie w pozycję zapłon.

Pomyślałem sobie, że wymienię wkładkę, a immo oszukam podklejając stary kluczyk do jego obudowy.

Moglibyście rzucić okiem na to czy wkładka z linka będzie pasować do Albei z 2002 roku?

http://moto.allegro.pl/fiat-siena-palio-brava-bravo-marea-punto-stacyjka-i2910365859.html

A może jest ktoś z Warszawy bądź okolic i podpowie jakiś dobry (i niedrogi) sklep z częściami do Fiata ? smile.gif

Napisano

A to na pewno nie jest wina kluczyka? Próbowałeś drugim? U mnie jeden po 10 latach była na tyle wyrobiony, że miał problem z otwieraniem między innymi bagażnika.

Jeśli to jednak stacyjka to: możesz też udać się do dobrego ślusarza z wkładką i być może powymienia tylko blaszki, zapadki i wszystko obędzie się bez zbędnego kombinowania. Jeśli nie to może nową stacyjkę jak kupisz przerobi pod Twój klucz. Musiałbyś podjechać i zapytać.

Napisano
  • Autor

> A to na pewno nie jest wina kluczyka? Próbowałeś drugim? U mnie jeden po 10 latach była na tyle

> wyrobiony, że miał problem z otwieraniem między innymi bagażnika.

> Jeśli to jednak stacyjka to: możesz też udać się do dobrego ślusarza z wkładką i być może

> powymienia tylko blaszki, zapadki i wszystko obędzie się bez zbędnego kombinowania. Jeśli nie

> to może nową stacyjkę jak kupisz przerobi pod Twój klucz. Musiałbyś podjechać i zapytać.

Właśnie żaden z kluczyków już nie chce "funkcjonować" smile.gif

Jak kupiłem ten samochód to od czasu do czasu się przycinała -> zignorowałem to i mam za swoje.

Może Ktoś z zacnych forumowiczów poleci jakiego fachowca smile.gif