Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iveco Eurotech '00 Cursor 8 190E35

Featured Replies

Napisano

Ktoś mi powie co ciekawego można się po takim sprzęcie spodziewać? Pytam trochę post factum bo już z teściem kupiliśmy i przytargaliśmy do kraju, ale cena była atrakcyjna. Przebieg coś ciut ponad 440kkm i wszystkie papiery do niego(wszystkie badania techniczne które przeszedł przez te lata!).Kabina nie zgnita, rama trochę rdzy ma, ale nie więcej niż MAN F90 poprzednik. wink.gif Wady swoje ma, i tu moje pytania, bo może to typowe:

- cieknie olej silnikowy, gdzieś z prawego tyłu silnika, ktoś wie co to może być?

- w turbinie wypadła taka jakby zaślepka przy powrocie oleju z turbiny, da się to jakoś z sensem naprawić?

- po odpaleniu świeci się kontrolka EDC, gaśnie po wciśnięciu hamulca, w internecie wyczytałem że dzieje się tak w momencie gdy sterownik ma zapamiętane błędy, ale one nie są aktywne, prawda to?

- no i najgorsze, jak się odpali to jest okej, ale jak pochodzi 2-3 minuty to zaczyna baaaardzo minimalnie gdzieś niebieski dymek się pojawiać. Przedmuchów na bagnecie czy wlewie oleju nie ma, mi to wygląda na uszczelniacze zaworowe, ewentualnie by musiała turbina padać i puszczać olej do dolotu, ma to sens? (wynegocjowaliśmy tyle, że wymianę turbiny i tak braliśmy pod uwagę w razie co wink.gif )

A co do uwag - fajnie pomyślana kabina, cichy i dość oszczędny (jak na razie wink.gif ) silnik.

Napisano

> - cieknie olej silnikowy, gdzieś z prawego tyłu silnika, ktoś wie co to może być?

Z tego co pamiętam jest tam z tyłu filtr od odmy - wymień go.

> - po odpaleniu świeci się kontrolka EDC, gaśnie po wciśnięciu hamulca, w internecie wyczytałem że

> dzieje się tak w momencie gdy sterownik ma zapamiętane błędy, ale one nie są aktywne, prawda

> to?

błędy w ivecu ? - zacznij się przyzwyczajać. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Z tego co pamiętam jest tam z tyłu filtr od odmy - wymień go.

Dzięki za info. ok.gif

> błędy w ivecu ? - zacznij się przyzwyczajać.

Mówisz? Bo poza tym na razie sprzęt nam bardziej pasuje niż MAN F90. Kabina super, mimo że wygląda archaicznie, ale bardzo funkcjonalna, a to ważniejsze. ok.gif