Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak długie pudełko wejdzie do Mondeo 3 kombi?

Featured Replies

Napisano

Wiem, że głupie pytanie, ale jestem na wyjeździe i nie mam tu samochodu, a boję się, żebym nie przecenił swoich zdolności przewozowych... zlosnik.gif

Potrzebuję przewieźć pudełko o rozmiarach 141 cm na 201 cm. Wejdzie do Mondeo? Z tego co pamiętam to zawsze zakładałem, że na dlugość mam 190 cm (zmierzone zgrubnie) i nie pamiętam ile na szerokość. Coś mi się zdaje, że szerokość będzie problemem...

Z góry dzięki! smile.gif

Napisano

Jak jutro będę w firmie i będzie firmówka na parkingu (nie będzie nigdzie w trasie) to mogę zmierzyć ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jak jutro będę w firmie i będzie firmówka na parkingu (nie będzie nigdzie w trasie) to mogę

> zmierzyć

Dzięki, jutro już zmierzę sam.

Pozdrawiam ok.gif

Napisano

> Dzięki, jutro już zmierzę sam.

> Pozdrawiam

To napisze ktoś wkońcu ten wymiar??? Myślę o zakupie takiego autka i się zastanawiam jak duży ma kuferek?

Jeszcze jakbyście podali wymiar między nadkolami i na wysokość pod dach to byłby już kpl. informacji

Napisano
  • Autor

> To napisze ktoś wkońcu ten wymiar??? Myślę o zakupie takiego autka i się zastanawiam jak duży ma

> kuferek?

> Jeszcze jakbyście podali wymiar między nadkolami i na wysokość pod dach to byłby już kpl.

> informacji

195 pamiętałem, że wchodzi swobodnie przy moim ustawieniu siedzeń i mierząc na wysokości rolety. Teraz przewiozłem pakunek długi na 201 cm wersalkę z Ikei zlosnik.gif ). Szerokość między nadkolami to ~120 cm (+/- 0,5 bo mierzyłem przechylając się nad brudnym zderzakiem, żeby nie upaprać spodni). Szerokość dziury wejściowej do bagażnika to 110 cm. Wysokości nie pamiętam, ale całe auto ma chyba 143 cm wysokości, więc niczego wyższego niż innych autach nie przewieziesz. Spokojnie wsadziłem do bagażnika na leżąco pralkę głęboką na 50 cm plus styropianowe opakowanie - miejsca było na tyle, że samodzielnie ją tam wcisnąłem nie naruszając samej pralki i dodatkowo też samochodu wink.gif ).

Napisano

> Spokojnie wsadziłem do bagażnika na leżąco pralkę głęboką na 50 cm plus styropianowe

> opakowanie

A mógłbyś jednak zmierzyć? Bo to coś tak mało trochę w stosunku do astry

Napisano
  • Autor

> A mógłbyś jednak zmierzyć? Bo to coś tak mało trochę w stosunku do astry

Napisałem wyżej, że w najwęższym miejscu jest 120 +/- 0,5 cm. Na długość 2 metry wchodzi (choć to oczywiście zależy od ustawienia siedzeń), na wysokość nie mierzyłem i teraz nie zmierzę, bo przez parę dni nie będę miał dostępu do auta.

Mondeo kombi ma wahacze z tyłu, więc może dlatego tak wąsko. :nie wiem: W Lagunie z tego co pamiętam jest ciut ponad 110, więc i tak nie jest tak źle...

Napisano

Nie, no ogólnie jest dobrze, tylko nie wiadomo ile wynosi ta wysokość - a to dla mnie istotny parametr

Napisano

> Nie, no ogólnie jest dobrze, tylko nie wiadomo ile wynosi ta wysokość - a to dla mnie istotny

> parametr

Otwór bagażnika środek i boki oraz wysokość do dachu przed lampką.

286768546-Beznazwy1.jpg

post-24274-14352519566908_thumb.jpg

Napisano

> Otwór bagażnika środek i boki oraz wysokość do dachu przed lampką.

No to ładny ma kuferek smile.gif