Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm i bateria

Featured Replies

Napisano

Witam,

Ponieważ mój pojazd robi tak

I podobno to wina baterii, rozebrałem i jedna jest kaputt. Chciałem to zlutować, ale niestety lut się nie trzyma.

I teraz czy ktoś to robił i jak to zlutował? Albo czym to inaczej trwale połączyć?

Może klej przewodzący ? Ktoś z takowego korzystał jak to działa i jak z trwałością?

A i dodam, że moja nowa bateria nie ma nóżek i dlatego muszę to jakoś połączyć.

Dziękuję 20.GIF

post-110575-14352519908705_thumb.jpg

Napisano

Mówisz o bakterii* w syrenie?

Co pokazuje MES(w BC)?

* zamierzony błąd

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Tak, bateria w syrence. Nie wiem co pokazuje BC. Bo i nie sprawdzałem, ale biorąc pod uwagę foto z załącznika, to muszę to jakoś połączyć oslabiony.gif

Napisano

> Tak, bateria w syrence. Nie wiem co pokazuje BC. Bo i nie sprawdzałem, ale biorąc pod uwagę foto z

> załącznika, to muszę to jakoś połączyć

AAAA przeoczyłem załącznik.

Kopnij się do pobliskiego sklepu elektronicznego i kup akumulator CR123A montażowy, wylutuj stary, wlutuj nowy i po sprawie. Jak nie będzie dokładnie zamiennika to kup taki, żeby napięcie było takie samo a pojemność taka sama lub wyższa. Jak już polegniesz całkowicie to kupujesz niemontażowy plus podstawkę i po sprawie.

"Baterie" niemontażowe są trudne w lutowaniu, trzeba się dobrze nakombinować, zważywszy w jakich to ma pracować to nie ma sensu się w to bawić.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Dla sprostowania, już o tym pisałem, ale.. mam baterię nie montażową, czyli bez nóżek i stąd pojawił się problem z połączeniem tego. Lutownicą się w życiu trochę bawiłem, ale tego nie da się połączyć lutem sciana.gif

Dlatego pytam o klej przewodzący.

A problem powstał ponieważ w tych sklepach z art. ele. w których byłem nie ma takich baterii i kupiłem co było. Ale poszukam kleju, albo baterii z kopytkami.

Napisano

Nie napisałeś ( i nie wynika to z filmu) czy robi tak podczas otwieranie czy zamykania.

Dlatego nie będę się mądrzył tylko podzielę się swoim doświadczeniem.

Jeżeli tak pika przy otwarciu pojazdu (po zazbrojeniu go z pilota i pozostawieniu np.na trzy minuty)to stawiam na krańcówkę przedniej maski. Albo należy ją wyczyścić albo wymienić.

Te trzy minuty o których wspomniałem to czas na zazbrojenie alarmu.Zazwyczaj jest to ok 20-25s i po tym czasie u mnie również było 3xpip. Otwierałem, zamykałem i otwieralem...tak jak na filmie i cisza. Ale z chwila zazbrojenia robił pik,pik,pik,pik.

U mnie teoria krańcówki maski sprawdzila się w 100%-potwierdziłem w serwisie Mety.

Jezeli to faktycznie bateria alarmu to twórz manual dla potomnych i podziel się doswiadczeniem z innymi. Ja stawiam jako laik jednak na "maskę".

Napisano

Odpiac czujke, zmostkowac drutem przewody i powinno byc jasne.