Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Powieszenie lustra na ścianie

Featured Replies

Napisano

Chcę powiesić na ścianie duże, ~10kg lustro. Ściana jest działowa, z cegły dziurawki.

Wystarczą zwykłe, długie kołki czy muszę użyć tych do cegieł? Bo te drugie trochę komplikują mi sprawę kołnierzem zapierającym się o powierzchnię ściany. wink.gif Ciężko dopasować do niech wieszaki.

Napisano

> Hmm...tych nie widziałem. Problem miałem z tymi:

> Chciałbym żeby lustro było przy samej ścianie, a ten hak od niej odstaje i jest gruby.

> Muszę poszukać.

Ja mam na trzech takich własnie kołeczkach powieszone lustro 60x160cm (waży pewnie coś koło 10kg). Na dole szklarz nakleił silikonowe odbojniki i lustro opiera się na nich o kafelki. Nic nie odstaje, wszystko ładnie wisi.

Napisano
  • Autor

> Ja mam na trzech takich własnie kołeczkach powieszone lustro 60x160cm (waży pewnie coś koło 10kg).

Widzisz, problem w tym, że lustro sam zrobiłem (tzn. połączylem z placami i dębową ramą) i kwestię powieszenia zostawiłem na koniec jako najłatwiejszą. hehe.gif A teraz okazuje się, że nie jest to takie oczywiste bo muszę zadbać o solidne wieszaki, haki i jeszcze estetykę. grinser006.gif

Napisano

> Widzisz, problem w tym, że lustro sam zrobiłem (tzn. połączylem z placami i dębową ramą) i kwestię

> powieszenia zostawiłem na koniec jako najłatwiejszą. A teraz okazuje się, że nie jest to

> takie oczywiste bo muszę zadbać o solidne wieszaki, haki i jeszcze estetykę.

Daj wysokie wieszaki. Kumpla dzieciaki (bliźniaki, 3 latki) uniosły spore lustro z ramą i zrzuciły sobie na stopy

Napisano

> Chcę powiesić na ścianie duże, ~10kg lustro. Ściana jest działowa, z cegły dziurawki.

> Wystarczą zwykłe, długie kołki czy muszę użyć tych do cegieł? Bo te drugie trochę komplikują mi

> sprawę kołnierzem zapierającym się o powierzchnię ściany. Ciężko dopasować do niech wieszaki.

Do dziurawki doskonale sprawdzają się UX'y Fischera (szóstka wystarczy spokojnie) + wysoki hak jak zostało już napisane. Te kołki kupisz w każdym markecie budowlanym.

Napisano

> Hmm...tych nie widziałem. Problem miałem z tymi:

> Chciałbym żeby lustro było przy samej ścianie, a ten hak od niej odstaje i jest gruby.

> Muszę poszukać.

To kup hak bez tego metalowego kołnierza.