Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Błąd klimy

Featured Replies

Napisano

Kiedyś juz pisałem, że jesienią przywaliłem w dzika i od tego czasu nie działa klimatronik. Przez zimę nie było za bardzo czasu i chęci pobawić się z tematem, teraz chcę to zrobić. Dziś podpiąłem vaga i pokazał taki błąd

00792 A/C PRESSURE SWITCH

F(129)

000 - -

google tak na szybko pokazuje info o braku gazu w układzie lub problem z jakimś presostatem icon_rolleyes.gif

Dodatkowym objawem jest miganie całego panelu klimaronika przy uruchamianiu auta. Skasowanie blędu pomaga do pierwszego uruchomienia silnika błąd powraca. To miganie pokazało się może z 2 tygodnie temu, wcześniej nie było tego objawu. Informacyjnie dodam, że spalony jest mały wentylator od klimy ale jest odpięta wtyczka (nowy czeka w bagażniku na wymianę) ... ale on chyba nie będzie robił problemu bo kiedyś jeździłem w ogóle bez niego i było OK (klima działała).

Uderzenie w dzika nie było duże, oprócz szkód w plastikach zderzaka i połamanych zaczepów lampy wyskoczyła chłodnica z mocowań. Przez to zjarał się wentylator bo zablokował się angryfire.gif. Nie wydaj mi się, żeby coś się uszkodziło / rozszczelniło. Poniżej zdjęcia jak to wyglądało.

Kto ma jakieś sugestie ok.gif ... chętnie wysłucham, żeby być mądrzejszym jadąc do mechanika 270751858-jezyk.gif

286405271-IMG_2371.JPG

286405271-IMG_2375.JPG

Napisano

obejrzyj dobrze przewody od klimatyzacji i chłodnice jak uciekł czynnik powinien gdzieś być ślad, coś ala krew predatora wink.gif

zawsze możesz delikatnie i ostrożnie wcisnąć zaworek na przewodzie od napełniana klimy tak żeby nie dostać w twarz czynnikiem jeśli jest wink.gif

Napisano

> obejrzyj dobrze przewody od klimatyzacji i chłodnice jak uciekł czynnik powinien gdzieś być ślad,

> coś ala krew predatora

> zawsze możesz delikatnie i ostrożnie wcisnąć zaworek na przewodzie od napełniana klimy tak żeby nie

> dostać w twarz czynnikiem jeśli jest

krew predatora bedzie tylko wtedy, gdy ktos wczesniej dodal kontrast do ukladu podczas serwisu/napelniania

Napisano
  • Autor

> krew predatora bedzie tylko wtedy, gdy ktos wczesniej dodal kontrast do ukladu podczas

> serwisu/napelniania

barwnik jest dodany. Musze podjechac do kogos co ma lampe UV