Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciężko pali ciepły m47

Featured Replies

Napisano

Problem zaczął się podczas zimy zimne auto paliło od strzała, zaraz po zgaszeniu odpalał, jak postał ok 2-3h długo kręcił aby zaskoczyć ale odpalał do czasu aż któregoś dnia przestał odpalać nawet zimny. W ruch poszła diagnoza inpą wyskoczył błąd glow plug device, więc pomierzyłem świece okazało się, że jedna jest upalona. Wymieniłem wszystkie 4 świeczki i zaczął znowu odpalać zimny mimo tego, że inpa po jakimś czasie znowu pokazuje błąd przekaźnika/sterownika. Może ktoś miał podobny problem i poratowałby jakimś rozwiązaniem bo robi się coraz cieplej i z każdym cieplejszym dniem cieżko go odpalić. Dodatkowo nadmienię, że auto nie ma problemów z mocą, nierówną pracą więc mam nadzieję, że to nie wina vp44.

Napisano

Czujnik wałka rozrządu + sterownik świec do wymiany, ale on nie powinien mieć wpływu na brak możliwości odpalenia.

Napisano
  • Autor

> Czujnik wałka rozrządu + sterownik świec do wymiany, ale on nie powinien mieć wpływu na brak

> możliwości odpalenia.

Właśnie też tak obstawiam czujnik bo raz inpa pokazała mi jego błąd, a podobno rzadko kiedy pokazuje ewidentne jego uszkodzenie. A co do przekaźnika nie jestem pewien bo chyba gdyby nie był sprawny to w mrozy by nie odpalił czy się mylę ? Pzdr.

Napisano

> Właśnie też tak obstawiam czujnik bo raz inpa pokazała mi jego błąd, a podobno rzadko kiedy

> pokazuje ewidentne jego uszkodzenie. A co do przekaźnika nie jestem pewien bo chyba gdyby nie

> był sprawny to w mrozy by nie odpalił czy się mylę ? Pzdr.

Mi te glow device cały czas wyskakuje a problemów z paleniem nie mam, świeczki wymieniane w zimie bankowo wszystkie sprawne a dalej się pojawia. Nie wiem od czego to zależne. Dodatkowo np u mnie jeszcze jest błąd wentylatora po skasowaniu wszystko ok i za jakies 200-300km wraca 270751858-jezyk.gif