Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bład płytki grzejnej itp.

Featured Replies

Napisano

Witam was w stilo 2003 jtd 115 mojej serce.gif pojawia się informacja o przegrzanych świecach. Po wymienia świec nic się nie zmienia. FES pokazuje bład płytki grzejnej, ECU podgrzewania świec. Wymieniłem również przekaźnik od podrzewania świec ten przykręcony do podszybia i nic. Ostatnio już nie zapalił bądź po strasznej męczarni zapalił kopcąc strasznie i nie równo chodząc praktycznie nie reagował na p. gazu. Co jeszcze ciekawego jakieś 2500 km wymieniona przypływka na Bosha a teraz FES pokazuje chore parametry zmierzoną masę ma około 200 a oczekuje 320 na wolnych. Czyżby znów przepływka ? Jeśli tak to może wiecie dlaczego tak szybko padła ?

Z góry dziękie za pomoc

Pozdr

Napisano

Odczytami z przeplywki sie nie przejmuj, raz ze auto po sofcie wiec roznie tam nagrzebane moze byc poza tym odchylki od normy to standard, nie widziałem jeszcze loga w ktorym przeplyw pokrywalby sie z oczekiwaniami zapisanymi w programie.

A jak wyglada sprawa z egr? bo patrzac na objawy to mozliwe ze zawor Ci sie zacial i stad problemy z rozruchem.

Napisano
  • Autor

Auto bez Softu bo to mojej serce.gif w mojej padlinie jest Syft.

EGR nie ruszany ale kurcze wali jak by czasem startował na 3 garki smura dymu zalewany strasznie widać po kolorze dymu.

Napisano
  • Autor

No sprawa rozwiązana zaciął się EGR tak jak kolego podejrzewałeś zaślepiłem i ręką odjął jedzie jak szalony teraz. Tylko zacięty był w pozycji zamkniętej...

Napisano

Potrafi stawac w roznych pozycjach wiec to ze akurat teraz sie zacial w pozycji zamknietej to tez o niczym nie swiadczy.

Natomiast jesli chodzi o swiece to mozliwe ze gdzies jest uszkodzenie na kablach skoro centralka i swiece sa sprawne.

Napisano
  • Autor

A nie wiesz czy jest jakiś czujnik temperatury świec ? Kable pewno się jakoś da wymienić

Napisano

> A nie wiesz czy jest jakiś czujnik temperatury świec ? Kable pewno się jakoś da wymienić

Nie slyszalem o czujniku temperatury swiec, centralka tylko monitoruje pobor pradu i rezystancje i na tej podstawie zarzadza podgrzewaniem, zglasza blad itd.

Napisano
  • Autor

czyli wymiana kabli albo świec. Serdecznie dziękuję za pomoc

Pozdrawiam 20.GIF