Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie kiedy chce!!

Featured Replies

Napisano

Cześć,

Objawy sa takie: odpalam rano i dojezdzam do roboty bez problemów. W drodze powrotnej jade dłużej korki zatrzymue si e to tu i tam i autko mi gasnie na światłach i nie moge odpalić.

Nie umiem powiedzieć czy kręći czy nie bo nie wiem o co chodzi (wszyskie kontrolki OK), po minucie zaskakuje, za chwile znowu gaśnie nawet jak jade na 1-ce czy dwójce (wolno) - bo jak szybko to jest OK. W zeszłym roku miałem podobnie i musieli mnie sholować, a w warsztacie zajrzeli (pogrzebali chwile) i wszyskie te problemy zniknęły ale skurczy.. nie powiedzieli co zrobili (coś tam bąkali o zanieczyszczeniach, zalaniu olejem) jak czytacie mam powtórke z rozrywki, co to może być Panowie?

Napisano

Witam Ja sie z tym problemem borykam od kad stalem sie posiadaczem Uniaczka Jedni twierdza ze to modol zaplonowy drudzy ze czujnik halla jeszcze inni ze cewka W moim przypadku wszystkie te trzy opje odpadaja wymienilem na "nowe" (tzn pozyczylem od kumpla i podmienilem) Ale nadal to sie powtaza najfajniejsze jet to ze ta anomalia pojawia sie u mnie wylacznie w tedy gdy stoje na swiatlach i juz za momecik ma zapalic sie zielone Zauwazylem ze temperaturka cieczy chlodzacej ma okolo 60 do 70 stopni gdy to nastepuje Moze to wina siakichs czujnikow Lacze sie z kolega w zalu i smutku i oczekuje na dobre rady

270635636-JUMP2.gif

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Ha u mnie też odmawia właśnie na światłach, ale na szzzęście do zielonego czasem zdązy odpalić, po prostu gra na nerwach.

Czasami po ponownym uruchomieniu silnika wchodzi na wysokie obroty i one nie spadają już do końca podróży.

Czy ktoś z Was ma moduł do sprzedania? Bo ferie się zaczynają i spędze je na tyłku frown.gif

Napisano

> Ha u mnie też odmawia właśnie na światłach, ale na szzzęście do

> zielonego czasem zdązy odpalić, po prostu gra na nerwach.

> Czasami po ponownym uruchomieniu silnika wchodzi na wysokie obroty i

> one nie spadają już do końca podróży.

> Czy ktoś z Was ma moduł do sprzedania? Bo ferie się zaczynają i

> spędze je na tyłku

Witam

sprawdź linkę gazu !! jak wchodzi na wysokie obroty i nie chce zejśc to oznaka że zacina sie linka ( jest zatarta i ciężko chodzi albo pękł jeden z drutów linki i haczy )

najlepiej zdemontuj i sprawdż czy chodzi lekko

tez mi giedyś gasł na światłach zlosnik.gif najpierw sporadycznie potem coraz częściej - po wymianie linki juz 4 m-ce SPOKÓJ smile.gif

pozdr

Napisano

Objawy identyczne jak u mnie przy padającym module wzmacniacza zapłonu. podmiana może wyjaśni sprawę, ewentualnie jego chłodzenie przy pomocy wentylatorka. Jak objawy ustaną to moduł do wymiany. Sprawdź jeszcze ufo na aparacie zapłonowym.

Napisano
  • Autor

> Objawy identyczne jak u mnie przy padającym module wzmacniacza

> zapłonu. podmiana może wyjaśni sprawę, ewentualnie jego

> chłodzenie przy pomocy wentylatorka. Jak objawy ustaną to moduł

> do wymiany. Sprawdź jeszcze ufo na aparacie zapłonowym.

Linka gazu jest ok, ufo, kopułke, świece i palec zmieniałem niedawno, pozostaje chyba moduł a co z cewką jakie ona ma zadania?A kable WN? jaki mają wpływ na prace silnika?

I jesczo jedno - muduł to coś małego uzebrowanego tuz za/obok hmm.gif kopułką?

Napisano

> I jesczo jedno - muduł to coś małego uzebrowanego tuz za/obok

> kopułką?

Tak ok.gif

Napisano
  • Autor

Czy miałby ktoś możliwość użyczenia do sprawdzenia moduł zapłonu do UNO 1.0 Problem już wyżej opisywałem. A może istnieje warsztat gdzie od ręki mogą sprawdzić wykręcony moduł?

Z góry dziękuję za życzliwość

Napisano
  • Autor

Przykryłem moduł aparatu zapł. mokrą ścierą i już nie gaśnie zgodnie z tym co czytałem wskazuje to na wine modułu. Ale ten moduł wygląda jak zwyczajna uzebrowana blaszka - jak radiator czyli odprowadzacz ciepła. Gdzie tam elektronika?

Na allegro mozna kupić za ok. 50 -80 zł firmowane jako nówki, co sądzicie o tyche egzemplarzach (w sklepach ok. 150) confused.gif

Napisano

> Przykryłem moduł aparatu zapł. mokrą ścierą i już nie gaśnie zgodnie

Co za patent.... hahaha.gif

> z tym co czytałem wskazuje to na wine modułu. Ale ten moduł

> wygląda jak zwyczajna uzebrowana blaszka - jak radiator czyli

> odprowadzacz ciepła. Gdzie tam elektronika?

Elektronika zatopiona jest w środku właśnie tej blaszki z żeberkami ok.gif

> Na allegro mozna kupić za ok. 50 -80 zł firmowane jako nówki, co

> sądzicie o tyche egzemplarzach (w sklepach ok. 150)

Moduł zapłonowy wymienia się zazwyczaj w komplecie z czujnikiem Halla który znajduje się w środku aparatu zapłonowego... moduł psuje się dosyć często zależnie na jaki się trafi.. niektóre wytrzymuja dłużej. Mój padł ponownie po około roku sick.gif

Ja osobiście wymieniłem moduł razem z czujnikiem Halla i mam wreszcie spokój 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

DZięki

a czujnik Hall wymienic tak łatwo jak sam moduł?

Napisano

Mi tez lubial przygasnac.Szczegolnia gdy jechalem przydepnalem sprzeglo i gdy obroty spadly lubial zgasnac.Dzis wymienilem swiece na NGK i choc wymienilem narazie tylko 3 (do tej jednej jest kiepski dostep no.gif jutro cd) roznica jest wielka.Auto wogole ma za wysokie obroty teraz.Kupilem tez kable ale nie pasuja do mojego autka wiec jutro jade wymienic,zaloze je + 4 swiece i bedzie ok.gif Autko juz nie gasnie smile.gif

Napisano
  • Autor

Moduł wymieniony (50 zeta Magneti, nówka) i w końcu skończyły sie moje problemy. brawo.gifDziękuję wszystkim za rady i uwagi ok.gif

Napisano
  • Autor

> Moduł wymieniony (50 zeta Magneti, nówka) i w końcu skończyły sie

> moje problemy. Dziękuję wszystkim za rady i uwagi

Niestety po 2 tygodniach bezawaryjnegojezdzenia znów ten sam problem - poradzcie co sie moglo spieprzyc niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.