Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kosa spalinowa - rozłączająca się linka napędu?

Featured Replies

Napisano

Mam kose spalinowa McCulloch (by Husqvarna) smirk.gif i problem polaga na tym że po kilku, czasem kilkunastu minutach pracy rozłącza się napęd (tak mi się wydaje). Silnik pracuje tak samo, po prostu głowica zatrzymuje się na źdźble trawy zlosnik.gif

Rozłączam wtedy wał i składam z powrotem i znowu działa kilka minut. Trawnik mam nieduży więc zwykle załatwiam go w kilkanaście minut i dwoma-trzema takimi przerwami.

Czy możliwe jest ze linka napędu głowicy po rozgrzaniu skręca się przez co robi się krótsza co doprowadza do rozłączenia jej?

Działo się tak od zawsze, ale niebawem przeprowadzam się na większy areał i problem bedzie bardziej dawał mi się we znaki.

Macie jakieś pomysły?

Napisano

> Mam kose spalinowa McCulloch (by Husqvarna) i problem polaga na tym że po kilku, czasem kilkunastu

> minutach pracy rozłącza się napęd (tak mi się wydaje). Silnik pracuje tak samo, po prostu

> głowica zatrzymuje się na źdźble trawy

> Rozłączam wtedy wał i składam z powrotem i znowu działa kilka minut. Trawnik mam nieduży więc

> zwykle załatwiam go w kilkanaście minut i dwoma-trzema takimi przerwami.

> Czy możliwe jest ze linka napędu głowicy po rozgrzaniu skręca się przez co robi się krótsza co

> doprowadza do rozłączenia jej?

> Działo się tak od zawsze, ale niebawem przeprowadzam się na większy areał i problem bedzie bardziej

> dawał mi się we znaki.

> Macie jakieś pomysły?

Coś podobnego miałem w NacMolgo. Skróciłem o ok 5mm rurę kosy (tę w której idzie linka - dało się) i do jej śmierci przez pad tylnego zimmera kilka lat później, już linka nie wyskakiwała.