Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rurka stalowa fi6 - jakaś końcowka na to ?

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

Powolutku buduję sobie kompresorek z agregatu od lodówki - ot coś przedmuchać, napompować czy prysnąć aerografem jakaś drobinkę. Z kompresora wychodzi rurka fi6 stalowa - jak to zakończyć jakimś gwintem ? W butli mam gwint 1/4'' więc przydałoby się przejście na taki właśnie gwint. A jak nie, to co radzicie ? Nie orientuję się zupełnie jakie systemy są stosowane w sprężarkach...

Napisano

> Witam

> Powolutku buduję sobie kompresorek z agregatu od lodówki - ot coś przedmuchać, napompować czy

> prysnąć aerografem jakaś drobinkę. Z kompresora wychodzi rurka fi6 stalowa - jak to zakończyć

> jakimś gwintem ? W butli mam gwint 1/4'' więc przydałoby się przejście na taki właśnie gwint.

> A jak nie, to co radzicie ? Nie orientuję się zupełnie jakie systemy są stosowane w

> sprężarkach...

zarobić końcówkę z gwintem jak przewody hamulcowe może?

Nieraz sklepy motoryzacyjne mają praskę do przewodów.

Napisano

> Witam

> Powolutku buduję sobie kompresorek z agregatu od lodówki - ot coś przedmuchać, napompować czy

> prysnąć aerografem jakaś drobinkę. Z kompresora wychodzi rurka fi6 stalowa - jak to zakończyć

> jakimś gwintem ?

Nie zakańczaj gwintem, tylko kup wężyk gumowy w tekstylnym oplocie i zaciśnij na opaskę, po drugiej stronie zaciśniesz dowolną końcówkę.

Pozdrawiam

PS w sprężarkach się lutuje

Napisano

Nie zakańczaj. Załóż wężyk i zaciśnij opaską. 5-6 barów wytrzyma spokojnie, a będziesz miał dodatkowy bezpiecznik. Agregat potrafi bez problemu dmuchnąć 20 barów i więcej.

Ja mam zwykły wężyk pcv z opaską i nigdy nie spadł. A w razie draki pęknie, albo go ściągnie.