Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

P2 1.9JTD 2 pytania (misa/łapa)

Featured Replies

Napisano

Kolejny raz mam problemy z uciekającym olejem, (2 razy rozbita misa...).

Tym razem żadnego uderzenia nie było, a olej znowu zaczął wyciekać. Zimą trochę kapało potem 5 miesięcy spokój, aż wjechałem w dużą kałuże (centrum Gdyni, ogromna ulewa :/) i leci dość sporo - mam dwie plamy pod autem po dwóch przejazdach. Jak stoi to nic nie leci. Poziom oleju na bagnecie prawie max ( tak z 2 mm zeszło max).

Przyjrzałem się dokładnie misie z każdej strony i jedynie w tym miejscu zawalona jest olejem :

misa1tr.jpg

Czy to jednak nie wyciek i np. ten wjazd w kałużę rozrzedził i wypłukał jakieś stare "plamy" czy coś w tym stylu?

Czy jakaś uszczelka, albo jednak to ze skrzyni leci?

Przyjrzałem się też silnikowi czy aby z góry coś tutaj po prostu nie leci - nie.

Jak mechanik przykręcał ją ostatni raz (ponad rok temu) to mówił, że jedna śruba ledwo ledwo łapała - dlaczego? nie wiem było dobrze aż do teraz. podejrzewałem że się może odkręciła ale to nie to.

2 sprawa wygląda na to że mam rozwaloną łapę mocowania silnika. Czy mogę to wymienić samemu? Odkręcić te kilka śrub, wyjąć starą, włożyć nową i tyle? Czy np. silnik spadnie mi na nogę hehe

lapa1.jpg

lapa2.jpg

Napisano

Pytanie 1. U mnie poci się w tym samym miejscu, musisz poprostu obserwować czy ci oleju nie ubywa.

Pytanie 2. Aby wymienić tą poduszkę musisz podeprzeć silnik, odkręcić zbiornik wyrównawczy (uważaj na śrubę mocującą zbiornik do poduszki bo lubi się urwać w nowej poduszce). Prosta rzecz dasz sobie rade sam

Napisano
  • Autor

> Pytanie 1. U mnie poci się w tym samym miejscu, musisz poprostu obserwować czy ci oleju nie ubywa.

Ale znasz przyczynę? wink.gif Bo nie chcę zalać sobie całego podjazdu wink.gif

> Pytanie 2. Aby wymienić tą poduszkę musisz podeprzeć silnik, odkręcić zbiornik wyrównawczy (uważaj

> na śrubę mocującą zbiornik do poduszki bo lubi się urwać w nowej poduszce). Prosta rzecz dasz

> sobie rade sam

Dzięki po urlopie w Hiszpanii się tym zajmę smile.gif