Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czym zmyć ptacie guano z tynku strukturalnego?

Featured Replies

Napisano

Pod dachem zagościły mi szpaki. Wyczekałem do czasu kiedy wylecą z gniazda i teraz chcę przystąpić do czyszczenia elewacji z guana. Czy ktoś z was to próbował robić?

Nie mam możliwości wypróbowania, ponieważ tynk jest ubrudzony na wysokości 8 metrów i muszę być gotowy z pomysłem jak to zrobić, kiedy sąsiad przyjdzie z odpowiednią drabiną.

Napisano

z okien i szyb zmywa sie latwo zwykla woda, ale nie wiem, jak ze struktura... karcherem z minimalnym cisnieniem? Zlap jakiegos ptakulca i wycisnij go gdzies metr nad ziemia na strukture biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> z okien i szyb zmywa sie latwo zwykla woda, ale nie wiem, jak ze struktura... karcherem z

> minimalnym cisnieniem? Zlap jakiegos ptakulca i wycisnij go gdzies metr nad ziemia na

> strukture

Mam farbę w tym samym kolorze, którą kupiłem właśnie na takie przypadki, ale obawiam się, że jak pomaluję tylko miejsce gdzie jest zmieniony kolor to efekt może być nieciekawy.

Napisano

Po umyciu karcherem pewnie cały wyczyszczony obszar będzie się odróżniał, bo nawet minimalny kurz zmyjesz. Najlepiej po prostu poczekać i za kilka miesięcy różnica będzie pewnie prawie niewidoczna - osiądzie znowu trochę kurzu, od światła reszta guana się zneutralizuje, szczególnie, że jest to dość wysoko i nikt tego aż tak bardzo z bliska nie będzie widział.

Po pomalowaniu będzie pewnie trwała "plama", zresztą możesz spróbować pomalować tą farbą co masz jakiś 1 cm2 i ocenić kolory.

Napisano

> Pod dachem zagościły mi szpaki. Wyczekałem do czasu kiedy wylecą z gniazda i teraz chcę przystąpić

> do czyszczenia elewacji z guana. Czy ktoś z was to próbował robić?

> Nie mam możliwości wypróbowania, ponieważ tynk jest ubrudzony na wysokości 8 metrów i muszę być

> gotowy z pomysłem jak to zrobić, kiedy sąsiad przyjdzie z odpowiednią drabiną.

ja zmywalem myjka parowa .

Napisano

Zakup kolce żeby sraluchy nie zagościły ponownie w niechcianych przez Ciebie miejscach, na drzewie na zimę zrób im w zamian ładny karmnik (ogólnie, ptakom wink.gif ) a obesraną elewację olej. W końcu to chałupa, a nie porsche.

Napisano
  • Autor

> Po umyciu karcherem pewnie cały wyczyszczony obszar będzie się odróżniał, bo nawet minimalny kurz

> zmyjesz. Najlepiej po prostu poczekać i za kilka miesięcy różnica będzie pewnie prawie

> niewidoczna - osiądzie znowu trochę kurzu, od światła reszta guana się zneutralizuje,

> szczególnie, że jest to dość wysoko i nikt tego aż tak bardzo z bliska nie będzie widział.

> Po pomalowaniu będzie pewnie trwała "plama", zresztą możesz spróbować pomalować tą farbą co masz

> jakiś 1 cm2 i ocenić kolory.

Jutro przychodzi sąsiad z drabiną.