Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy wiedzieliście, że.... (X20XEV)

Featured Replies

Napisano

Jak się przeczyści dyszę podciśnienia (to ten element do którego wchodzi ten cieńszy wężyk od pokrywy zaworów, który znajduje się obok tego grubszego idącego do gardzieli przepustnicy) to przestaje pluć olejem na przepustnicę i silniczek krokowy? zlosnik.gif A ludzie się trudzą czyszcząc regularnie silnik krokowy lub męcząc się i psując tanker odmy passed_out.gif

Dostęp u mnie jest bardzo trudny ze względu na wtryskiwacze LPG więc robota na dwa palce i płaską dłoń facepalm%5B1%5D.gif

Ale dałem radę trophy.gif

I nie odłączałem wężyka od pokrywy, bo tamten króciec jakiś delikatny jest i często ludziom pękał, odłączyłem po prostu od dyszy przy przepustnicy ideia.gif

Podłączyłem wężyk plastikowy-przezroczysty fi 6 wlałem nitro i odczekałem aż zapieczony nagar się rozpuści chipsy.gif

Od czasu do czasu używałem strzykawki kupionej w aptece (akurat miałem 20ml) i dawałem to trochę WD40 to nitro, aby pod ciśnieniem rozpuścić, robota drucikiem jest ciężka bo lekko się przyblokuje i często dalej nie chce iść. Należy pamiętać, że średnica otworu dyszy to jakiś 1mm więc cienki drucik i tym samym jest łamliwy i nie chce dać się wciskać mocniej.

A patent ze strzykawką wygląda tak. W miejsce gdzie się wkłada igłę to powiększamy lekko otwór czymś rozgrzanym (nie przesadzać z temperaturą i wielkością otworu, wystarczy trochę poszerzyć) i będzie można wkładać ten czerwony wężyk od WD40. Ma ciasno wchodzić do samego końca old.gif

Psiukamy i na zmianę podłączamy przezroczysty wężyk fi 6 i wlewamy (najlepiej za pomocą strzykawki nitro i patrzymy. Jak spływa to otwór odetkany yay.gif

Jeszcze trochę strzykawką pod ciśnieniem i jeszcze jeden maly przelew nitro i nagaru nie ma, nawet resztek.

Na koniec dałem suchy teflon w spray aby spływający olej nie osiadał w tej dyszy admin.gif

Nie radzę odkręcać tej dyszy, bo stracicie na to cały dzień próbując ja ponownie wkręcić. Przez dyszę przechodzi chłodzenie z systemu chłodniczego o pomiędzy nimi są podkładki. I one mają być z powrotem na swoim miejscu, a to zadanie dla magika lub cierpliwego.

Najszybciej można przeczyścić dyszę jeśli są duże problemy z odetkaniem zdejmując przepustnicę (trzeba mieć przygotowaną nową uszczelkę). Ja na szczęście nie musiałem tego zdejmować.

Kupujemy czyste nitro czyli RC01

No i silnik chodzi jak nówka z fabryki yay.gifyay.gifpub2.gifyay.gifpub2.gifyay.gifyay.gif