Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zakończenie budowy oraz Geberit - pytania dwa...

Featured Replies

Napisano

bry wink.gif

szykujemy się do oddania budynku. Podpowiecie mi co muszę jeszcze mieć w ręku - o kierbudzie i dziennki budowy wiem, geodeta już kończy robotę, świadectwa energetycznego jeszze brak, kominiarz zdaje się?

pominąłem coś?

a, jeszcze jedna sprawa - mam stelaż Geberit, kupiony bez przycisku. Po długich i bezowocnych poszukiwaniach jakiegoś w normalnej cenie, kupiłem przycisk za rynkowe 150 zł, jednak brakuje mi do montażu dwóch podlużnych plastikowych śrub, do przykręcenia tej czarnej podkładki. W zestawie z przyciskiem nie było, sprawdziłem w OBI inne komplety, też nie ma, musiało być w zestawie ze stelażem, ale szukaj wiatru w polu teraz.. Macie pomysł gdzie to dokupić?

Napisano

te plastikowe śrubki są najważniejsze - teraz chyba pozostaje jedynie pisać do producenta, ale nie nastawiałbym się na popdzenie

Napisano

> bry

> szykujemy się do oddania budynku. Podpowiecie mi co muszę jeszcze mieć w ręku - o kierbudzie i

> dziennki budowy wiem, geodeta już kończy robotę, świadectwa energetycznego jeszze brak,

> kominiarz zdaje się?

> pominąłem coś?

> a, jeszcze jedna sprawa - mam stelaż Geberit, kupiony bez przycisku. Po długich i bezowocnych

> poszukiwaniach jakiegoś w normalnej cenie, kupiłem przycisk za rynkowe 150 zł, jednak brakuje

> mi do montażu dwóch podlużnych plastikowych śrub, do przykręcenia tej czarnej podkładki. W

> zestawie z przyciskiem nie było, sprawdziłem w OBI inne komplety, też nie ma, musiało być w

> zestawie ze stelażem, ale szukaj wiatru w polu teraz.. Macie pomysł gdzie to dokupić?

te plastikowe śruby są w komplecie z stelażem a nie przyciskiem .

Napisano

> bry

> szykujemy się do oddania budynku. Podpowiecie mi co muszę jeszcze mieć w ręku - o kierbudzie i

> dziennki budowy wiem, geodeta już kończy robotę, świadectwa energetycznego jeszze brak,

> kominiarz zdaje się?

> pominąłem coś?

Protokoły odbiorowe:

1. przyłącza energetycznego

2. instalacji elektrycznej+uprawnienia

3. przyłącza wodociągowego

4. kanalizacji sanitarnej (jeśli jest)

5. instalacji odgromowej (jeśli jest)

6. przyłącza gazowego i instalacji wewnętrznej gazu+protokół z próby szczelności (jeśli jest)

no i ten od kominiarza

7. protokół odbioru przewodów wentylacyjnych i spalinowych