Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wypadający zapłon

Featured Replies

Napisano

Na cylindrze 4. Taki błąd mi wyświetlił komp. Wiem, że jest kilka tematów, które troche o tym piszą, ale jest tam taki chaos, że spytam jeszcze raz i konkretnie smile.gif

Czy jest to wina CPW i go wymienić czy może jednak cewki? Auto nie odpala ani na zimnym ani na ciepłym.

Chciałbym wiedzieć dokładnie od czego zacząć, żeby nie kupować niepotrzebnie np. CPW, bo może się okaż, że to jednak cewka confused.gif

Z góry dzięki za pomoc ok.gif

Napisano
  • Autor

Wiesz, musiałbym sprawdzić, ale zrobie to dopiero jak wstanę, bo dopiero co z nocki wróciłem.

Zapomniałem dopisać, że mam sekwencje Tomasetto i na gazie odpala auto zarówno na zimnym jak i na ciepłym...

Napisano

> Wiesz, musiałbym sprawdzić, ale zrobie to dopiero jak wstanę, bo dopiero co z nocki wróciłem.

> Zapomniałem dopisać, że mam sekwencje Tomasetto i na gazie odpala auto zarówno na zimnym jak i na

> ciepłym...

czyli to nie problem z komputerem a ze sterownikiem od gazu albo pompa paliwa, pytanie czy jak masz przełączonego na benzynę to po przekręceniu kluczyka słyszysz pompę paliwa przez kilka sek ?

Napisano

cewke moge pozyczyc.

a kopci wogole z rury? slychac jakby chcial zaskakiwac, czy tylko kreci rozrusznik?

Napisano
  • Autor

Na początku myślałem, że pompa. Mam nową, wymianianą nie dalej niż miesiąc temu. Auto kręci normalnie, najnormalniej na świecie, ale nie chce zapalić... Pompe słychać. Do listwy paliwo dochodzi. Wtryski przeczyszczone, świecie i kable wymienione. confused.gif

Edyta:

Jak czyściłem wtryski to auto odpaliło na dosłownie 3 min, po czym zaczęło się pluć, aż w końcu zgasło. Troche pokopciło z rury wtedy.

Napisano
  • Autor

Sprawa rozwiązana. Diagnostyka wtrysków + czyszczenie całego układu pomogło ok.gif