Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[E46]DRL na długich,jakie żarówki by uzyskać białe światło?

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie,mam DRL załączone na długich czyli "żarzą się" z mocą dużo słabszą(ok.30%) na żarówce h7. Jakie żarówki polecacie by światło było wyraźniej bielsze?Jako mijania mam h7 Philipsa X-treme Power i światło jest spooooro lepsze,ale nadal typowo żółte.Jakieś sugestie?Czy sobie darować i wrzucić ringi CCFL i od razu ori xenon? grinser006.gif

Napisano

> Jak w temacie,mam DRL załączone na długich czyli "żarzą się" z mocą dużo słabszą(ok.30%) na żarówce

> h7. Jakie żarówki polecacie by światło było wyraźniej bielsze?Jako mijania mam h7 Philipsa

> X-treme Power i światło jest spooooro lepsze,ale nadal typowo żółte.Jakieś sugestie?Czy sobie

> darować i wrzucić ringi CCFL i od razu ori xenon?

Pewnie druga opcja z ringami i ori xenonem będzie lepsza zdecydowanie ok.gif

Bo z tego co mi się w głowie kręci, to skoro włókno żarówki dostaje 30% mocy, to nie rozżarzy się do białości, jak przy 100% mocy? hmm.gif

Napisano

> Jak w temacie,mam DRL załączone na długich czyli "żarzą się" z mocą dużo słabszą(ok.30%) na żarówce

> h7. Jakie żarówki polecacie by światło było wyraźniej bielsze?Jako mijania mam h7 Philipsa

> X-treme Power i światło jest spooooro lepsze,ale nadal typowo żółte.Jakieś sugestie?Czy sobie

widzialem jakies chiskie chamskie niebieskie h7 na drl na dlugich w e46 - swiatlo biale

tylko po co to? ty tych swaitel i tak nie widzisz. co innego mijania ok.gif

Napisano

za 2 dni powiem CI czy zarowka philips blue cos tam jest bielsza od xtrem power smile.gif kolega sobie je kupil i czeka na przesylke.. smile.gif

a jak chcesz dlubac to wstawiaj xenona grinser006.gif

aha i tak jak kolega wyzej pisze ze jak 30% dzienne swiatla biora z zarowki to nie wiem czy jest taka co bedzie na bialo swiecic wink.gif

Napisano

jak chcesz to NARVA H7 12V 55W RANGE POWER BLUE+ daje efekt bialego swiatla, mam u siebie ale fakt faktem ostatnio zmienilem przez przypadek noc swiecenia tych drl-ow i na 2 swieca delikatnie na zolto na 3 swieca tak jak trzeba.

Napisano
  • Autor

> jak chcesz to NARVA H7 12V 55W RANGE POWER BLUE+ daje efekt bialego swiatla, mam u siebie ale fakt

> faktem ostatnio zmienilem przez przypadek noc swiecenia tych drl-ow i na 2 swieca delikatnie

> na zolto na 3 swieca tak jak trzeba.

Założyłem wczoraj tą Narvę RPB i nadal świeci na żółtawo,fakt,że po odpaleniu drogowych światło jest bielsze niż w przypadku tych Philipsów i to sporo,ale nadal to nie jest efekt,który bym chciał. frown.gifPozostają chyba tylko ringi do jazdy dziennej. zlosnik.gif