Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wskaźnik temperatury Brava 1.4 S

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich yay.gif. Jestem nowy, ale kącik przeglądam od 2 miesięcy jakem se zakupił Brave 1.4 (75KM). Wiem, że temat był wałkowany ale w moim autku wskaźnik temperatury nie podnosi się wyżej niż do połowy skali. Jeśli już to osiągnie to włącza sie wentylator na chłodnicy. Pomny wszystkich postów w tej sprawie sprawdziłem poziom płynu, odpowietrzyłem układ i sprawdziłem (organoleptycznie zlosnik2.gif) termostat i wszystko wygląda O.K. Na koniec jeszcze rozebrałem zegary za kierownicą i wyczyściłem styki wskaźnika. Nic to nie dało; jako było na początku teraz i na wieki to samo. Odpiszcie proszę czy ten typ tak ma, czy ew. gdzieś jeszcze podłubać blagam.gif

P.S. w autku mam ciepło

Napisano

Witaj!

To chyba źle czytałeś to forum, jeżeli kupiłeś1,4.

Temat termostatów przewija się prawie codziennie, czytając uważnie, dowiedziałbyś się, że wskazówka ma być na połowie. A wentylator ma się włączaś, jak temperatura się podniesie. Po to on tam jest.

Napisano
  • Autor

> A w czym ci to przeszkadza?

No niby w niczym, tylko po co jest ta druga połowa wskaźnika (włącznie z czerwonym polem) skoro już w połowie termostat na chłodnicy włącza wentylator. Albo inaczej; wcześniej miałem renówkę i tam połowa skali to była temperatura O.K. a jak dochodził wskaźnik do końca to było wiadomo, że jest za ciepło.

To tak jakbyś miał prędkościomierz który Ci pokazuje, że jedziesz 50 km/h ale ty wiesz, że jedziesz setką niewiem.gif

Moje pytanie było bardziej natury; czy coś jest nie tak z czujnikiem temperatury, czy też, coś niedomaga.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Witaj!

> To chyba źle czytałeś to forum, jeżeli kupiłeś1,4.

Kupiłem zanim znalazłem to szlachetne gremium forumowiczów przeczołganych przez fiata. Ale tak poważnie jestem bardzo zadowolony z mojego bravolota (88.000 km, sprowadzony, serwisowany). Po prostu lubię jak wszystko działa.

Pozdrawiam 30.GIF

> Temat termostatów przewija się prawie codziennie, czytając uważnie,

> dowiedziałbyś się, że wskazówka ma być na połowie. A wentylator

> ma się włączaś, jak temperatura się podniesie. Po to on tam

> jest.

Napisano

Masz dobrze. Martwić się będziesz, jak Ci nie będzie dochodzić do połowy, po przejechaniu kilku kilometrów. Chociaż w 1,4 z relacji kolegów, róźnie bywa. A skala jest dlatego taka duża, żebyś mógł wcześniej zauważyć, że coś jest nie tak, z temperaturą.

Napisano
  • Autor

> Masz dobrze. Martwić się będziesz, jak Ci nie będzie dochodzić do

> połowy, po przejechaniu kilku kilometrów. Chociaż w 1,4 z

> relacji kolegów, róźnie bywa. A skala jest dlatego taka duża,

> żebyś mógł wcześniej zauważyć, że coś jest nie tak, z

> temperaturą.

No to se odetchnąłem. Znaczy ten typ tak ma i już. Będzie się przyzwyczaić. Zastanawiam się tyko co będzie jak przekroczy temperatura tą magiczną połowę skali hehe.gif chyba ciecz chłodząca dojdzie do 180 st. C i Bravolot przekroczy siłę garawitacji smile.gif)

Serdecznie pozdrawiam Miasto Rybnik 20.GIF

Napisano

Polowa skali to wlasnie magiczne 90 stopni do ktorego dazymy. W Reanult bylo z tego co pamietam tak samo i wszedzie raczej jest tak samo biglaugh.gif

Napisano

> Serdecznie pozdrawiam Miasto Rybnik

20.GIF

Również pozdrawiam!

Napisano
  • Autor

> Polowa skali to wlasnie magiczne 90 stopni do ktorego dazymy. W

> Reanult bylo z tego co pamietam tak samo i wszedzie raczej jest

> tak samo

Sorry, że jeszcze wracam do tego wątku bow.gif ale chyba się nieprecyzyjnie wyraziłem. Najwyższa temperatura mojej bravy to połowa skali (potem włącza się wentylator). Normalnie wskaźnik dochodzi do 1/4 skali (trasa, miasto) i tak se stoi i wygląda jakby był niedogrzany, choć w autku jest cieplutko. Tak jakby wskaźnik cuś nie tego (styki w tablicy ma przeczyszczone i nie tańczy) Zastanawiam się czy to nie czujnik temperatury na bloku silnika. A propos może ktoś wie gdzie go zlokalizoawc na silniku 1,4. Proszę o podpowiedź bow.gif

Napisano
  • Autor

> Polowa skali to wlasnie magiczne 90 stopni do ktorego dazymy. W

> Reanult bylo z tego co pamietam tak samo i wszedzie raczej jest

> tak samo

Sorry, że jeszcze wracam do tego wątku bow.gif ale chyba się nieprecyzyjnie wyraziłem. Najwyższa temperatura mojej bravy to połowa skali (potem włącza się wentylator). Normalnie wskaźnik dochodzi do 1/4 skali (trasa, miasto) i tak se stoi i wygląda jakby był niedogrzany, choć w autku jest cieplutko. Tak jakby wskaźnik cuś nie tego (styki w tablicy ma przeczyszczone i nie tańczy) Zastanawiam się czy to nie czujnik temperatury na bloku silnika. A propos może ktoś wie gdzie go zlokalizoawc na silniku 1,4. Proszę o podpowiedź bow.gif

Napisano

Z tego co wiem, w naszych autkach sa dwa czujniki - jeden dla wskazowki, drugi dla komputera. Jezeli temperatura nie dochodzi Ci do polowy skali - winowajca z duzym prawdopodobienstwem bedzie termostat.

Napisano

wymień Pan ten termostat i nie zawracaj gitary:)

a czujnik jest z tego co mi sie wydaje

wkręcony własnie w termostat.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.