Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klapy wirowe

Featured Replies

Napisano

> Czytasz w moich myślach czy jak ?

> Ale i tak nie będzie łatwo - postaram się potem wrzucić parę klatek z filmiku jak ten dostęp

> wygląda live .

Proponuje poszukać jakiegoś zbiega z więzienia dasz pilnik do paznokci i Ci przetnie hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

• 4 miesiące później...
Napisano

Panowe, wracam do temetu bo za żadne skarby u siebie w aucie nie moge zlokalizować klap...nie ma tez śladu po listwie??? Moje auto jest po lifcie z plastikowym kolektorem podpowiedzcie gdzie znaleść to badziewie.....

W podpowiedzi dla innych fajny filmik o samodzielnej regeneracji tych klap wirowych..

a na ebay.de zamienniki plastikowych tulejek pod niemiecka nazwą Drallklappen Reparatursatz smile.gif
Napisano

Klapy sa schowane w kolektorze wink.gif

Napisano

> Klapy sa schowane w kolektorze

tzn co to znaczy confused.gif czy cały kolektor mam zdejmować i wtedy sprawdzać co z klapami czy przy przebiegu 157tyś na pewno czas coś z tym zrobić? A może skoro są chowane to nic mi nie grozi bo problem już został rozwiązany?? Co robić??

Napisano

> tzn co to znaczy czy cały kolektor mam zdejmować i wtedy sprawdzać co z klapami czy przy

> przebiegu 157tyś na pewno czas coś z tym zrobić? A może skoro są chowane to nic mi nie grozi

> bo problem już został rozwiązany?? Co robić??

W kolektorze plastikowym klapy albo chodzą albo są w silniku. sciana.gif

W kolektorze plastikowym nie ma problemu ze sterowaniem klapami ani z nieszczelnością kolektora. Jedyny problem tego kolektora to urywające się klapy. Klapy po urwaniu wpadają raczej zawsze do silnika i robią tam niezłe szkody.

Tutaj historia kolegi z forum któremu urwała się klapa.

Napisano

> Tutaj historia kolegi z forum któremu urwała się klapa.

Właśnie uświadomiłeś mi że wszystkie symptomy i zdarzenia opisane przez tego kolegę mnie spotkały chyba już po klapach...po świętach biegnę do mechanika...:( Może ktoś chce kupić Cromę?? smile.gif