Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[A-G]błąd P1635

Featured Replies

Napisano

Witam

pacjent A-G x1.7 DTL

pojawił sie taki błąd i co ciekawe nie podczas rozruchu lecz podczas jazdy:

P1635 - Błąd ogólny obwodu urzątodzenia żarzącego

(0A) - Nie występuje

auto nie wykazuje żadnych negatywnych objawów. Po ponownym zapaleniu silnka błąd nie wyświetla się. Co to może być ?

Napisano

Błąd był zapisany w pamięci ECU, nie powtarza się to dobrze, przejrzyj układ podgrzewania świec pod kątem jakości połączeń elektrycznych, być może coś nie łączyło. Same świece też można sprawdzić, ZTCW to ten błąd potrafił się pojawić nawet po wymianie świec na nowe, ale słabej jakości zamienniki.

Napisano
  • Autor

świec nie wymieniałem. Kupiłem go rok temu i ponoć świece wymienione rok wcześniej. Ale z tego co widziałem jedna świeca jest stara nie wymieniona. auto pali bez zastrzeżeń.

Napisano
  • Autor

> Żarówką 12v możesz sprawdzić czy świece są dobre. Ewentualnie miernikiem jak masz.

miernik mam ale opór podejrzewam może go zabić smile.gif

Choć w Vectrze kiedyś mierzyłem ale porządniejszym miernikiem który wyzionął ducha na eksperymentach prądowych biglaugh.gif

Problem stanowi tylko brak czasu. Ponadto jak pisałem błąd pojawił się po przejechaniu jakichś 5 km od uruchomienia silnika. icon_rolleyes.gif

Napisano

> miernik mam ale opór podejrzewam może go zabić

> Choć w Vectrze kiedyś mierzyłem ale porządniejszym miernikiem który wyzionął ducha na

> eksperymentach prądowych

> Problem stanowi tylko brak czasu. Ponadto jak pisałem błąd pojawił się po przejechaniu jakichś 5 km

> od uruchomienia silnika.

opór nie zabije miernika. Prąd zabija.

Napisano

> opór nie zabije miernika. Prąd zabija.

A w zasadzie powinien zabić bezpieczniki w tym mierniku. A to znaczy że taki miernik można łatwo przywrócić do żywych. Ot i cała filozofia zabijania. grinser006.gif

Napisano

> A w zasadzie powinien zabić bezpieczniki w tym mierniku. A to znaczy że taki miernik można łatwo

> przywrócić do żywych. Ot i cała filozofia zabijania.

Zgadza się smile.gif jak by opór zabijał miernik to samo nie zwarcie ze sobą dwóch końcówek kabli powodowało by zniszczenie miernika xD

Napisano
  • Autor

> opór nie zabije miernika. Prąd zabija.

zabiło go, wymiana bezpiecznika nie pomogła - sprawdziłem dzięń po testach z prądem zmiennym w domu zlosnik.gif Ale wątek nieo tym więc wróćmy do tematu ok.gif

Napisano

> zabiło go, wymiana bezpiecznika nie pomogła - sprawdziłem dzięń po testach z prądem zmiennym w domu

> Ale wątek nieo tym więc wróćmy do tematu

Nie ma szans by opór zabił mirnik chyba że mierzyłeś rezystancję czegoś przyłączonego do sieci to wtedy może mógł by umrzeć.

Napisano
  • Autor

> Nie ma szans by opór zabił mirnik

Ty dalej swoje masz rację zdaje mi sie, że się zepsuł ganja.gif

Pozostańmy może przy temacie postu - proszę lizak.gif