Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co to za kostki?

Featured Replies

Napisano

Tak sobie wczoraj dlubalem przy misku i znalazlem takie dwie, niepodlaczone kostki przy przelotkach ze srodka auta do drzwi.

Od kierowcy:

287111665-IMG_0058.jpg

Od pasazera:

287111665-IMG_0059.jpg

Do czego moga byc? bo po kabelkach z nich wychodzacych ciezko sie zorientowac (wiadomo leca gdzies wiazka) smile.gif

post-12547-14352521372319_thumb.jpg

Napisano

> Tak sobie wczoraj dlubalem przy misku i znalazlem takie dwie, niepodlaczone kostki przy przelotkach

> ze srodka auta do drzwi.

> Od kierowcy:

> Od pasazera:

> Do czego moga byc? bo po kabelkach z nich wychodzacych ciezko sie zorientowac (wiadomo leca gdzies

> wiazka)

Drogą dedukcji wyszło mi, że to od elektrycznych lusterek. grinser006.gif Chyba. grinser006.gif Też mam takie kostki, a że szyby elektryczne i centralny mam, więc zostają tylko lusterka. Nic innego mi do głowy nie przychodzi.

Napisano
  • Autor

> Drogą dedukcji wyszło mi, że to od elektrycznych lusterek. Chyba. Też mam takie kostki, a że

> szyby elektryczne i centralny mam, więc zostają tylko lusterka. Nic innego mi do głowy nie

> przychodzi.

Tez tak kombinuje smile.gif Bo mam tak samo jak ty i nie bardzo mi pasuje cos innego.

Tylko kurcze zobacz ze z jednej, tej od kierownika wychodza 3 kabelki a z drugiej juz tylko dwa smile.gif

Napisano

> Tez tak kombinuje Bo mam tak samo jak ty i nie bardzo mi pasuje cos innego.

> Tylko kurcze zobacz ze z jednej, tej od kierownika wychodza 3 kabelki a z drugiej juz tylko dwa

Jeśli dobrze pamiętam, to na pewno swego czasu Fiat montował lusterka elektryczne z podgrzewaniem i od lusterka odchodziło pięć przewodów. Później przestali ogrzewanie dokładać i zostały trzy przewody (sterowanie + czujnik temperatury). Niech mnie ktoś poprawi, bo mogę się mylić.

Lustro pasażera z dwoma kablami (zdjęcie z Allegro):

jh29.jpg

Napisano
  • Autor

> Jeśli dobrze pamiętam, to na pewno swego czasu Fiat montował lusterka elektryczne z podgrzewaniem i

> od lusterka odchodziło pięć przewodów. Później przestali ogrzewanie dokładać i zostały trzy

> przewody (sterowanie + czujnik temperatury). Niech mnie ktoś poprawi, bo mogę się mylić.

> Lustro pasażera z dwoma kablami (zdjęcie z Allegro):

Bylo tak jak mowisz. Tak czy inaczej, patrzac po wtyczce z twojej foty, wychodzi ze jeszcze trza kabelek miedzy samym lusterkiem i ta kostka z mojej foty.

Napisano

> Bylo tak jak mowisz. Tak czy inaczej, patrzac po wtyczce z twojej foty, wychodzi ze jeszcze trza

> kabelek miedzy samym lusterkiem i ta kostka z mojej foty.

Dokładnie, musi być wiązka idąca przez drzwi, przelotkę, do kostki z Twojej foty. U mnie i w prawych, i lewych drzwiach wiązek brak. Lewe rozbierałem przy okazji montażu czujnika temperatury, a prawe już tylko w celu potwierdzenia braku wiązki. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Dokładnie, musi być wiązka idąca przez drzwi, przelotkę, do kostki z Twojej foty. U mnie i w

> prawych, i lewych drzwiach wiązek brak. Lewe rozbierałem przy okazji montażu czujnika

> temperatury, a prawe już tylko w celu potwierdzenia braku wiązki.

Ciekawe czy jest u mnie kostka pod tunelikiem smile.gif Z cholere nie pamietam juz co mi mowili w ASO jak zakladali zapalniczke frown.gif Ale chyba do zapalniczki byl gotowiec pod dywanikiem.

Napisano

> Ciekawe czy jest u mnie kostka pod tunelikiem Z cholere nie pamietam juz co mi mowili w ASO jak

> zakladali zapalniczke Ale chyba do zapalniczki byl gotowiec pod dywanikiem.

Wtyczkę do zapalniczki i do sterowania lusterkami mam pod tunelem. Kilka lat temu zmieniałem tunel środkowy na wersję z kubkami. Tunel przyszedł z gniazdem zapalniczki. Wystarczyło kabelek podpiąć i koniec. grinser006.gif

Wtyczkę od lusterek podpiąłem pod sterownik i ten się zaświecił na pomarańczowo. Prąd dochodzi i można przypuszczać, że wsio do body jest podpięte.

Napisano

> Ciekawe czy jest u mnie kostka pod tunelikiem Z cholere nie pamietam juz co mi mowili w ASO jak

> zakladali zapalniczke Ale chyba do zapalniczki byl gotowiec pod dywanikiem.

spore szanse ze jest

w obu moich pandach byl/jest z tym ze w jednej nie bylo dojscia plusa do zapalniczki (dzialalo tylko podswietlenie) a w drugiej wszystko zagralo po wpieciu zapalniczki - tyle ze "po kluczyku"

natomiast w obu nie zauwazylem wtyczki do lusterek - chyba ze za slobo grzebalem smile.gif

Napisano
  • Autor

> Wtyczkę do zapalniczki i do sterowania lusterkami mam pod tunelem. Kilka lat temu zmieniałem tunel

> środkowy na wersję z kubkami. Tunel przyszedł z gniazdem zapalniczki. Wystarczyło kabelek

> podpiąć i koniec.

> Wtyczkę od lusterek podpiąłem pod sterownik i ten się zaświecił na pomarańczowo. Prąd dochodzi i

> można przypuszczać, że wsio do body jest podpięte.

Będzie chwila czasu to zobaczę smile.gif

A tak przy okazji, żeby nie smiecic nowym wątkiem, macie/masz kogos kto ma jakiś wybor klamotów plastikowych do miska, typu ramka na radio, boczki/progi wewn. no i np. takie włączniki lusterkowe?