Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Nadkola kombi z tyłu.

Featured Replies

Napisano

A więc tak,

1. Konserwacja profili zamkniętych - zużyłem w sumie trzy puszki po 500ml każda - i teraz spostrzeżenia, tak więc do progów można dostac się po ściągnięciu tylnego koła i we wnęce od strony nadkola jest gumowa zaślepka po jej ściągnięciu mamy dostęp do wnętrza progu, wersja dla leniwych jest taka że progi na dole mają co jakiś czas otwory odpływowe i tam też można psiknąc preparat i nawet wtedy w miarę równomiernie się rozkłada, na środkowych słupku jest kolejna a na przednim proponuję wykręci włącznik świateł kabiny i przez ten otwór psiknąc. Drzwi, klapy można "załatwic" przez otwory odpływowe i tu uwaga - są one mniejsze i węższe i konieczna jest mniejsza rurka i końcówka rozpylająca...

koszt operacji 2x17zł i 1x15zł

2. Dzień wcześniej ze szrotu wytargałem wygłuszenie maski wraz z elementami mocującymi i założyłem do swojego Twinporta za jedyne 40zł, efekt dźwiękowy nie powala ale różnica jest słyszalna, a zawsze czegoś mi brakowało w miejscu gdzie jest ta goła blacha hehe.gif

3. A podstawową rzeczą którą chciałem zrobic było założenie nadkoli plastikowych z tyłu i tu w sumie chwilowo poległem confused.gif Zakupiłem te z uchwytami firmy Florimex i się okazało że do kombi to nie tak hop siup, no w sumie mógłbym je jakoś przykręcic ale nie chodziło mi o efekt "jakoś" . Pytanie czy ktoś zakładał je do kombi?

Z tego wszystkiego tak się wku.. angryfire.gif em że przy okazji wymieniłem ojcu tłumiki w Punto i zrobiłem konserwację podwozja .......

Zmieniłem tytuł wątku.

[Orochimaru]

Napisano
  • Autor

> ja robiłem tylne nadkola w kombi

Tą relację widziałem ale w trakcie prac pojawiły się dodatkowe pytania?

1. Przy górnym położeniu między nadkolem a rantem cały czas wychodziła dość duża przerwa.

2. Wycięcie na śrubę mocowania amortyzatora - wątpliwość czy tylko nawiercić otwór w nadkolu czy wyciąć nadmiar materiału w pobliżu tej śruby?

3. Chciałem osiągnąć trochę lepszą estetykę wykonania tzn. na wysokości nakładki progu i z drugiej strony na wysokości zderzaka nadkole schować pod spód, jedynie część plastikowa nadkola ma być na długości rantu metalowego.

i tak właśnie kombinuje ....

Napisano

Nie wiem czy cię mod nie opierniczy za temat wątku.