Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat Punto II - problem z komputerem

Featured Replies

Napisano

Witam,

od dłuższego czasu (a dokładnie po wizycie w serwisie na przeglądzie) nie działa w żonki samochodzie (Fiat Punto II Sporting '03) komputer pokładowy.

Pomimo wciskania guziczka w dźwigni nie ma żadnego efektu. Macie jakieś pomysły co mogło paść? Chciałbym spróbować naprawić to sam zanim oddam autko do naprawy - tym bardziej, że w żaden sposób nie wpływa to na jazdę wink.gif.

Napisano

> Witam,

> od dłuższego czasu (a dokładnie po wizycie w serwisie na przeglądzie) nie działa w żonki

> samochodzie (Fiat Punto II Sporting '03) komputer pokładowy.

> Pomimo wciskania guziczka w dźwigni nie ma żadnego efektu. Macie jakieś pomysły co mogło paść?

> Chciałbym spróbować naprawić to sam zanim oddam autko do naprawy - tym bardziej, że w żaden

> sposób nie wpływa to na jazdę .

to znaczy co ci nie działa

nie wyświetla nic czy nie możesz zmienić wyświetlanego "parametru"

Napisano
  • Autor

> to znaczy co ci nie działa

> nie wyświetla nic czy nie możesz zmienić wyświetlanego "parametru"

Do wyswietlania opcji komputera przechodzi się przyciskiem w dźwigni wycieraczek - i już tego nie mogę zrobić.

Napisano

> Do wyswietlania opcji komputera przechodzi się przyciskiem w dźwigni wycieraczek - i już tego nie

> mogę zrobić.

raczej na rutynowym przeglądzie nie powinni grzebać przy kolumnie i licznikach

posprawdzaj czy ci się nie polokowały przyciski (jak dobrze pamiętam w FL tez są przy zegarach )

Napisano

Pytanie zasadnicze: Po co kombinujesz jak możesz oddać auto na reklamację? Serwis zawalił, serwis musi naprawić.

Napisano

> Pytanie zasadnicze: Po co kombinujesz jak możesz oddać auto na reklamację? Serwis zawalił, serwis

> musi naprawić.

Pytanie zasadnicze:

Jak im to udowodnisz, że to ONI spitolili?

Przecież klient mógł zepsuć po odbiorze autka z naprawy.

Napisano

Jakoś nigdy nie miałem z tym problemu. Odbieram auto, w drodze powrotnej stwierdzam że coś co działało nie działa, dzwonię do serwisu i zawracam. Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie reklamuje czegoś co zauważył od razu po miesiącu czy iluśset km. od serwisu.

Napisano
  • Autor

> Pytanie zasadnicze: Po co kombinujesz jak możesz oddać auto na reklamację? Serwis zawalił, serwis

> musi naprawić.

Mogłem lepiej sprecyzować słowo od dłuższego czasu - jakieś 1,5-2 lata wink.gif.

Oczywiście, że mogłem podjechać wtedy, ale dzisiaj to już bez znaczenia.

> Jakoś nigdy nie miałem z tym problemu. Odbieram auto, w drodze powrotnej stwierdzam że coś co

> działało nie działa, dzwonię do serwisu i zawracam. Chyba nikt o zdrowych zmysłach nie

> reklamuje czegoś co zauważył od razu po miesiącu czy iluśset km. od serwisu.

Pod warunkiem, że dana usterka jest widoczna/związana z zakresem prac serwisu. W tym przypadku fakt nie działania kompa Żonka zgłosiła mi po paru dniach i nie pamiętała czy po odbiorze auta z serwisu używała wcześniej kompa.