Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Duszenie sie silnika po dodaniu gazu

Featured Replies

Napisano

Witam od paru tygodni nie za kazdym razem po odpaleniu na zimnym silniku gdy dodam gaz , zaczyna go dławic, gdy zdejme noge z gazu i dodam ponownie juz nie wystepuje .. Od czego to może być ?? Pacjent to Opel Zafira 1,8 125KM 2005

Napisano

> Witam od paru tygodni nie za kazdym razem po odpaleniu na zimnym silniku gdy dodam gaz , zaczyna go

> dławic, gdy zdejme noge z gazu i dodam ponownie juz nie wystepuje .. Od czego to może być ??

> Pacjent to Opel Zafira 1,8 125KM 2005

Zapytaj na wątku LPG, bo tam bym raczej upatrywał usterki.

PZDR VEN

Napisano

Jeśli na benzynie to należy zacząć od sprawdzenia ciśnienia paliwa na listwie. To pierwsze objawy padającej pompy. Jeśli jeżdżone na gazie z małą ilością paliwa w zbiorniku, to bardzo prawdopodobne.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Jeśli na benzynie to należy zacząć od sprawdzenia ciśnienia paliwa na listwie. To pierwsze objawy

> padającej pompy. Jeśli jeżdżone na gazie z małą ilością paliwa w zbiorniku, to bardzo

> prawdopodobne.

> Pozdrawiam.

Pompe wymieniałem niecały rok temu , a jeżdżę ostatnio z 1/4 zbiornika..

Napisano

> Pompe wymieniałem niecały rok temu

Jaka pompę włożyłeś? Dobry zamiennik czy tani zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jaka pompę włożyłeś? Dobry zamiennik czy tani

Bosch

Dzieje sie tak tylko gdy wsiadam rano a pozniej jak juz ostygnie i odpalam to nie dlawi go juz..

Napisano

> Bosch

> Dzieje sie tak tylko gdy wsiadam rano a pozniej jak juz ostygnie i odpalam to nie dlawi go juz..

Mam podobny objaw od jakiegoś czasu, też tylko po odpaleniu rano na benzynie. U mnie wydaje się jakby był wręcz silnik zalewany. Dodaję gazu, chwilę myśli i wyrywa jak z procy do przodu. Do tego czuć wyraźny zapach spalin że jest "bogato". Błędów nie pokazuje, po przeskoczeniu na gaz jest już normalnie. Od czego zacząć poszukiwania? Po rozgrzaniu na benzynie jest ok.