Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Taka jest moja historia w PRLu...

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj dostałem z Ukrainy autko uzupełniające kolekcję PRLu w moim skromnym wydaniu.

Polonez jest tu z lekka problematyczny, bo chciałem 1987 a dostałem 1989 i to granatowy. Miałem też siwego 1987 ale oddałem bratu. Zamówię go i będzie komplet.

A dzisiaj dostałem błękitnego ZAZika 966... W przypadku obu modeli ZAZa w takich właśnie kolorach mieliśmy auta. Co do pierwszego mogę dać 90% że to był model ca. 1970. Drugi - czerwony - model 1977.

287154184-samochodziki1.jpeg

287154184-samochodziki2.jpeg

287154184-samochodziki3.jpeg

Napisano

> Dzisiaj dostałem z Ukrainy autko uzupełniające kolekcję PRLu w moim skromnym wydaniu.

> Polonez jest tu z lekka problematyczny, bo chciałem 1987 a dostałem 1989 i to granatowy. Miałem też

> siwego 1987 ale oddałem bratu. Zamówię go i będzie komplet.

> A dzisiaj dostałem błękitnego ZAZika 966... W przypadku obu modeli ZAZa w takich właśnie kolorach

> mieliśmy auta. Co do pierwszego mogę dać 90% że to był model ca. 1970. Drugi - czerwony -

> model 1977.

Wow super. Skad zamawiasz?

Napisano
  • Autor

> Wow super. Skad zamawiasz?

Ebay. MR87 miałem z Allegro. Teraz czas na ciężarówki. Stary i Jelcze oraz Nysa 522. Żuk też by się przydał.

Napisano

> Ebay. MR87 miałem z Allegro. Teraz czas na ciężarówki. Stary i Jelcze oraz Nysa 522. Żuk też by się

> przydał.

żuki można kupić chyba na stacji BP

Napisano

> żuki można kupić chyba na stacji BP

Kupiłem młodemu.Powiem tak farba użyta do wykończenia chyba plakatówka.Po jednym dniu "zeszły" klamki,lampy,kołpaki i napisy z drzwi.Ogólnie wykonanie nie najgorsze.

Napisano

> Ebay. MR87 miałem z Allegro. Teraz czas na ciężarówki. Stary i Jelcze oraz Nysa 522. Żuk też by się

> przydał.

Jak się bawisz to baw na całego smile.gif a gdzie maluch,125p ,tarpan,warszawy itd.

Napisano
  • Autor

> Jak się bawisz to baw na całego a gdzie maluch,125p ,tarpan,warszawy itd.

Ale to chodzi o MOJĄ historię PRLu - 1974-1989.

Brakuje - Jelcza 315 chłodni, Stara 29 chłodni, Stara 28 skrzyniowego, Żuka furgona i Nysy 522 towos.

Każde z tych aut prowadziłem (choćby siedząc na kolanach Taty). Np. Stara 28 z przyczepą i ładunkiem powrotnym (tzw. PSK) samodzielnie w wieku 11 lat "gierkówką" spod Tomaszowa Maz. pod Janki. Jelcza trochę po mojej rodzinnej wiosce.