Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanko ! czy ktoś wymieniał progi w laczku rok 2004 HB no niestety posypały się za przednimi kołami.Czy są jakieś zamienniki i gdzie to można kupić.Może jakis warsztat w wawie i jakie to są koszty.

Pozdrawiam frown.gif

Napisano

> Mam takie pytanko ! czy ktoś wymieniał progi w laczku rok 2004 HB no niestety posypały się za

> przednimi kołami.Czy są jakieś zamienniki i gdzie to można kupić.Może jakis warsztat w wawie i

> jakie to są koszty.

> Pozdrawiam

No proszę. I mamy pierwszego który ma wyraźną korozję w laczku. A powiedz ty mi - masz auto od nowości? Miałeś jakiegoś dzwona?

Napisano

> No proszę. I mamy pierwszego który ma wyraźną korozję w laczku. A powiedz ty mi - masz auto od

> nowości? Miałeś jakiegoś dzwona?

U mnie lakier odszedł po lekkim przytarciu (odleciał kawałek 1x1cm) - rdza wyszła, dałem podkład + zaprawkę i nie rdzewieje (a rdzewiało dość mocno). Ale ja się nie liczę bo była stłuczka w ten bok.

Napisano
  • Autor

> No proszę. I mamy pierwszego który ma wyraźną korozję w laczku. A powiedz ty mi - masz auto od

Jest to laczek mojej polowicy kupiony w kraju w salonie rocznik 2004 1.4 HB kupiony w 2005 marzec bez zadnych dzwonów i dzwonków.

Odkryłem to wczoraj podczs mycia ,był zadzior jak go ruszyłem to zrobiła się dziura.

Ja mam laczka 1.8 /sedan 2005 ,sprawdzilem progi i są ok

Napisano

Nie pierwszy , ale nie pisałem bo nie chciałem wyjść na pierwszego.

W moim zrobiła się piękna dziura od początku do końca po całości , tak lewy jak i prawy. Widziałem kiedyś reperaturki na alle , niestety od dłuższego czasu nie ma.

Napisano

> Jest to laczek mojej polowicy kupiony w kraju w salonie rocznik 2004 1.4 HB kupiony w 2005 marzec

> bez zadnych dzwonów i dzwonków.

> Odkryłem to wczoraj podczs mycia ,był zadzior jak go ruszyłem to zrobiła się dziura.

> Ja mam laczka 1.8 /sedan 2005 ,sprawdzilem progi i są ok

Jak dziura to jeszcze jest gwarancja perforacyjna. Jak nie to w dobrym warsztacie IMO w 1k sie zmiescisz z tymi progami.

Napisano

> Nie pierwszy , ale nie pisałem bo nie chciałem wyjść na pierwszego.

> W moim zrobiła się piękna dziura od początku do końca po całości , tak lewy jak i prawy. Widziałem

> kiedyś reperaturki na alle , niestety od dłuższego czasu nie ma.

U mnie w drugim aucie blacharz dorobił z blachy, bo doszedł do wniosku - "po co płacić za reperaturkę.

Na allegro są jakieś: http://allegro.pl/chevrolet-lacetti-prog-prawy-i3501802090.html

http://allegro.pl/chewrolet-lacetti-prog-lewy-i3484471285.html

Napisano

> U mnie w drugim aucie blacharz dorobił z blachy, bo doszedł do wniosku - "po co płacić za

> reperaturkę.

Też bym może i dorobił ale nie mam czym. Lepiej kupić reperaturkę ,nawet byle jaką. Wspawać mam czym , akurat kończę matiza smile.gif

> Na allegro są jakieś: http://allegro.pl/chevrolet-lacetti-prog-prawy-i3501802090.html

> http://allegro.pl/chewrolet-lacetti-prog-lewy-i3484471285.html

To są jakieś kawałki a nie cały próg.

Napisano

Wszystko zależy, jak ten próg wygląda całościowo, bo niekiedy faktycznie lepiej zrobić łatę, niż wycinać cały element.

Napisano

> Też bym może i dorobił ale nie mam czym. Lepiej kupić reperaturkę ,nawet byle jaką. Wspawać mam

> czym , akurat kończę matiza

> To są jakieś kawałki a nie cały próg.

Spróbuj zadzwonić do Auto Elements - http://www.elements.pl/

Poprzednio gdy szukałem do drugiego auta to mieli nawet względne ceny i jako jedyni na śląsku mieli tą część, więc można zapytać.

Napisano
  • Autor

> Spróbuj zadzwonić do Auto Elements - http://www.elements.pl/

> Poprzednio gdy szukałem do drugiego auta to mieli nawet względne ceny i jako jedyni na śląsku mieli

> tą część, więc można zapytać.

Rozmawiałem z tą hurtownią mają oryginały 1330zł/sztuka.

W Potaku jedna strona 770zł.

Chyba zdecyduje się na dorobienie przez blacharza.

Dzięki za informacje i pozdrawiam

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

> Rozmawiałem z tą hurtownią mają oryginały 1330zł/sztuka.

> W Potaku jedna strona 770zł.

> Chyba zdecyduje się na dorobienie przez blacharza.

> Dzięki za informacje i pozdrawiam

Witam!

Jeśli kogoś interesują progi do laczka to znalazłem producenta który dorabia do kazdego modelu. Własnie otrzymałem przesyłkę i teraz do blacharza.Ceny są rewelacyjne.Pozdrawiam

Napisano

> Witam!

> Jeśli kogoś interesują progi do laczka to znalazłem producenta który dorabia do kazdego modelu.

> Własnie otrzymałem przesyłkę i teraz do blacharza.Ceny są rewelacyjne.Pozdrawiam

Dawaj namiar i ceny .

Napisano

> Dawaj namiar i ceny .

Poczekaj na efekty po zimie grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Dawaj namiar i ceny .

BOLMA Maciej Błaż

tel: 18 33 34 340

697 619 800

Produkcja części blacharki samochodowej od 1984 roku.

Firma BOLMA zajmuje się wytwarzaniem elementów karoserii samochodowej do samochodów osobowych i dostawczych, a także elementów do zespołów trakcyjnych EN57, kontynuując w ten sposób działalność ZAKŁADU MECHANIKI MASZYN W KAMIONCE MAŁEJ od 1984 roku.