Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co w przypadku gdy winna jest ... droga?

Featured Replies

Napisano

Zakładając zniszczoną jedną felgę oraz jedną oponę przez wjazd w wyrwę w jezdni (popularne ostatnio przy roztopach) ubiegając się o odszkodowanie ubiega się o równowartość takiej samej nowej felgi i opony czy o równowartość wartości jaką miały dajmy na to jednoroczna opona i fabryczna 5 letnia felga bo taki był ich stan faktyczny?

PZDR

Napisano

> Zakładając zniszczoną jedną felgę oraz jedną oponę przez wjazd w

> wyrwę w jezdni (popularne ostatnio przy roztopach) ubiegając się

> o odszkodowanie ubiega się o równowartość takiej samej nowej

> felgi i opony czy o równowartość wartości jaką miały dajmy na to

> jednoroczna opona i fabryczna 5 letnia felga bo taki był ich

> stan faktyczny?

> PZDR

ubiegasz sie o zwrot kosztow naprawy auta i kosztow poniesionych przy likwidacji szkody (ew. odszkodowania/zadoscuczynienia za niemoznosc prowadzenia dzialalnosci gospodarczej i poniesione straty itp.) czyli... po polskiemu, jesli felga wymaga wymiany, wymieniasz ja, to samo z opona i innymi elementami, jesli poniosles straty to samo... wal do sadu od razu w takim przypadku

pamietaj o zdjeciach, protokole policji, lub i zeznaniach swiadkow

Napisano
  • Autor

zacznijmy od tego ze musisz miec zdjecie, swiadkow lub wzywasz policje a oni spozadzaja dokladne papiery. Na odszkodowanie mozesz czekac nawet i dwa lata.

Napisano

a gdy jest znak typu- Jezdnia uszkodzona na odcinku 5km.

Napisano

podłączę się pod wątek:]

wczoraj wpadłem w dziurę i mam wgniecioną felgę, prawdopodobnie uszkodzoną oponę, no i na 100% układ kierowniczy. Nie zrobiłem zdjęć ponieważ nie miałem czym, ale zadzwoniłem na policję i oni powiedzieli, że nie zajmują się taki rzeczami i odesłali mnie do głównego inżyniera dróg czy jakoś tak. Zadzwoniłem pod podany numer i odebrał pan, który miał dyżur i przyjął zgłoszenie (moje dane, dane auta oraz ulica na jakiej miało miejsce to zdarzenie - podałem dokładny numer), spytałem się czy mam czekać aż ktoś przyjedzie i obejży koło i dziurę, zrobi jakąś dokumentację foto itp, ale pan powiedział, że mogę zmienić koło i w poniedziałek zgłosić się do zarządu dróg i że zgłoszenie u niego wystarczy. Cała sytuacja miała miejsce w Łodzi, a ja mieszkam jakieś 90 km od Łodzi. Mam zamiar w poniedziałek podjechać do warsztatu w celu zdiagnozowania usterki. Mam szansę na odszkodowanie ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.