Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prosze o pomoc KEH-P8600R

Featured Replies

Napisano

Witam

mam od 1998r. pioneera mam KEH-P8600R (byl to swego czasu najwyzszy model kaseciaka pioneera z Dolby B i C)

Pioneer KEH-P8600R

Poniewaz mam go od nowosci i dbalem o niego jest on juz w moim 3 aucie i mimo ze to kaseciak nadal go uzywam razem ze zmieniarka na 6 CD

Radio i panel jest w stanie idealnym tzn bylo do dzis

jak rano wlaczylem radio gra jak zwykle pieknie ale okazuje sie ze zaczely wariowac cyfry na wyswietlaczu - gina niektore elementy cyfr np w slowo volume wyswietla z brakujacymi kreskami odpowiedniej litery lub cyfry np:

zamiast U :

wlasciwe wyswietlanie

I I

I_I

jest

I I

I_

i analogicznie inne:

z 8 robi sie 6 z 6 robi sie 5 itp

dziwne jest to ze jak np podglasniam raio to na glosnosci np 4 wyswietla cyfre z brkaujaca kreska a o stopien glosniej juz ta kreska jest

generalnie padla dolna czesc wyswietlacza choc w innych miejscach tez tak jest i raczej sa to cyfry badz litery w kolorze bialym

inne znaki graficzne jak niebieskie kreski korektora graficznego badz zielone strzalki wyswietlaja sie bez zarzutu

nie wiem co sie stalo czy padlo cos w panelu jakies diody, zarowki (ale to jest dziwne ze raz sie pali a raz nie w zaleznosci od wyswietlanych znakow) czy tasma laczaca panel z tylem radia przerwala sie ???

kolega ma pioneera tylko model nizszego tj KEH-P7600R i juz raz wymienial ta tasme bo mu pekly sciezki na niej ale wtedy nie swiecil mu sie caly panel

czy eksperyment polegajacy na wlozeniu jego czolowki do mojego radia nic nie popsuje czy moj pionek KEH-P 8600R zagra na jego panelu ?

wtedy moznaby zdiagnozowac usterke czy to cos padlo w panelu czy w tasmie

czy od takiego eksperymentu nic sie nie spali

Bede wdzieczny za jakiekolwiek rady i pomoc

radio to dla mnie ma znaczna wartosc bo gra swietnie i poza ta dolegliwoscia jest w stanie idealnym mimo ze mam w innym autku nowszego pionka z MP3 to chcialbym nadal cieszyc sie tym radyjkiem

Pozdrawiam

Napisano

Fajne radio, tez mam sentyment do tej linii Pioneera - kompletnie co innego, w porowaniu do obecnych modeli !

Do to Twojej usterki, to moze to byc tasma, ale nie musi. Moga to byc tez uszkodzone sciezki w samym panelu, ew wyswietlacz po prostu zastrajkowal... Co do podmianki panela to nie mam pojecia czy bedzie pasowal.

Napisano

Spróbuj taśmę wymienić; jeśli tego jeszcze nie robiłeś nigdy-napewno nie zaszkodzi

Napisano
  • Autor

> Fajne radio, tez mam sentyment do tej linii Pioneera - kompletnie co

> innego, w porowaniu do obecnych modeli !

> Do to Twojej usterki, to moze to byc tasma, ale nie musi. Moga to byc

> tez uszkodzone sciezki w samym panelu, ew wyswietlacz po prostu

> zastrajkowal... Co do podmianki panela to nie mam pojecia czy

> bedzie pasowal.

Tasme mam gdzies w zapasie ale aby tego dokonac trzeba radio dac do servisu bo wylutowanie tej tasmy proste nie jest - trzeba miec specjalna lutownice

co do Panela to dziwne bo to nie jest tak ze cos padlo i nie swieci na stale w zaleznosci od np poziomu glosnosci raz wyswietla jakies tam kreski cyfr lub liter raz nie

wiec efekt martwego piksela tu nie wystepuje bo raz swieeci raz nie

ktos mi powiedzial ze musial pasc jakis scalak ktory decyduje o tym co, jak i kiedy wyswietlac zadzwonie jeszcze do servisu pioneera i popytam

Pozdrawiam i dzieki za wszelka pomoc

Napisano

> Tasme mam gdzies w zapasie ale aby tego dokonac trzeba radio dac do

> servisu bo wylutowanie tej tasmy proste nie jest - trzeba miec

> specjalna lutownice

Pewny jesteś? Normalnie nic nie trzeba lutować. Od strony radyjka wsówa się w gniazdo, a od strony panela odginasz tylko takie blaszki. Sam wymieniałem w 8400.

Napisano
  • Autor

> Pewny jesteś? Normalnie nic nie trzeba lutować. Od strony radyjka

> wsówa się w gniazdo, a od strony panela odginasz tylko takie

> blaszki. Sam wymieniałem w 8400.

jestem pewny bo w keh-R7600R wymienialem tasme i trzeba bylo uzywac specjalnej lutownicy.

Napisano

> jestem pewny bo w keh-R7600R wymienialem tasme i trzeba bylo uzywac

> specjalnej lutownicy.

A, racja. Oblokałem allegro i moja pamięć mi co nieco przypomniła. Jak masz tasiemkę bez końcówki to lutujesz - ale żadna tam "specjalna" lutownica nie jest potrzebna - zwykła (byle nie do rynien) wystarczy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.