Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak klaksonu w seju

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif dzisiaj dostałem od znajomego wiadomość o problemie z klaksonem w seju, ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia co może być grane. Może ktoś z Was będzie wiedział co to może być?

Quote:

Witam. Mam do Ciebie pewne pytanie. Może będziesz wiedział o co chodzi... Sprawa dotyczy Seicenta. Właściwie to klaksonu do niego. Myślałem, że trąbka padła czy coś bo przy próbie trąbienia słychać tylko "pusty" półsekundowy dźwięk i tyle. Najlepsze jest to, że przy zimnym silniku trąbi normalnie i jak ściśnie się palcami trąbkę to też trąbi. Myślisz, że to coś z kablami się pieprzy czy faktycznie trąbka do wymiany?

Napisano

Ja bym obstawiał, że coś z kablami. Niech posprawdza styki, zwłaszcza kabel prądowy i ewentualnie poprowadzi jakiś dodatkowy na próbę.

Napisano

Może niech spróbuje 'na krótko' podłączyć klakson i sprawdzi czy działa poprawnie. Wtedy będzie miał raczej pewność co jest nie tak.

Napisano

sprawdzic przewód zasilający, ewentualnie styki w kierownicy, można wymontowac sam klakson zapiac mu na krótKo z aku napięcie będzie pewność czy sprawny pozdr