Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC 700 przegrzewa się...

Featured Replies

Napisano

Witam ! mam straszny problem z CC i nie mogę sobię już z tym poradzić. Otóż auto się przegrzewa. temperatura rośnie do maxa i płyn wywala przez korek w zbiorniku. po oględzinach okazało się że wąż idący od termostatu do chłodnicy ledwo ciepły. Wymieniony termostat ( 2 nawet już) zalany nowym płynem odpowietrzony i dalej to samo. Podmieniona chłodnica i nic efektu. Układ wydaje się drożny (płukałem wodą). Ogrzewanie normalnie działa, więc tak jak by na małym obiegu jest ok a na duzy się nie przełącza... Wydaje mi się jak by się ciągle chłodnica zapowietrzała albo coś takiego bo jak wyłącze silnik i odkręce odpowietrznik to uchodzi powietrze , wąż na chłodnicy robi się ciepły i temperatura spada , a po odpaleniu silnika temperatura rośnie a wąż zimny... Brakuje mi pomysłów co dalej robić. Zastanawiam się nad uszczelką pod głowicą ?

Napisano

Wygląda na to, że pompa wody nie funga. Jeśli masz termostat otwarty (chyba wymieniałeś na nowe) to pompa chcąc czy nie chcąc przepompuje wodę na chłodnicę. Oczywiście,wiadomo trzeba odpowietrzyć.

Napisano
  • Autor

> Wygląda na to, że pompa wody nie funga. Jeśli masz termostat otwarty (chyba wymieniałeś na nowe) to

> pompa chcąc czy nie chcąc przepompuje wodę na chłodnicę. Oczywiście,wiadomo trzeba

> odpowietrzyć.

termostaty nowe. Dziwne jest to że ogrzewanie śmiga jak należy więc jak by pompa nie działała to pewnie by ogrzewania nie było... hmm.gif