Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dach cieknie

Featured Replies

Napisano

Zauważyłem że w garażu (garaż w rzędzie garaży) w jednym miejscu kapie mi z sufitu. Dach byłby do roboty, ale nie chciałem tego ruszać przed zimą, bo tam się szykuje grubsza sprawa, robienie wylewki etc.

Są jakies środki żeby to na zimno jakoś posmarować i coby mi to do wiosny wytrzymało?

Napisano

> Zauważyłem że w garażu (garaż w rzędzie garaży) w jednym miejscu kapie mi z sufitu. Dach byłby do

> roboty, ale nie chciałem tego ruszać przed zimą, bo tam się szykuje grubsza sprawa, robienie

> wylewki etc.

> Są jakies środki żeby to na zimno jakoś posmarować i coby mi to do wiosny wytrzymało?

tak, uszczelniacz dekarski w tubie - jak silikon, taśmy dekarskie Saudal - ale to troszkę trzeba podgrzać. Przede wszystkim zlokalizuj pęknięcie, bo może być, że zacieka 3 garaże wcześniej sciana.gif

Napisano
  • Autor

> tak, uszczelniacz dekarski w tubie - jak silikon, taśmy dekarskie Saudal - ale to troszkę trzeba

> podgrzać. Przede wszystkim zlokalizuj pęknięcie, bo może być, że zacieka 3 garaże wcześniej

garaże dookoła mają dachy zrobione. ja garaż kupiłem może 3 tyg temu, jeszcze nie miałem czasu się tym zająć.

Napisano

> garaże dookoła mają dachy zrobione. ja garaż kupiłem może 3 tyg temu, jeszcze nie miałem czasu się

> tym zająć.

podpowiadam wink.gif

kiedyś też miałem garaż "w szeregu" i u mnie porobione, a zacieka, okazało się, że sąsiad 4 garaże w bok miał pękniętą papę na dachu facepalm%5B1%5D.gifzlosnik.gif

Napisano

> Zauważyłem że w garażu (garaż w rzędzie garaży) w jednym miejscu kapie mi z sufitu. Dach byłby do

> roboty, ale nie chciałem tego ruszać przed zimą, bo tam się szykuje grubsza sprawa, robienie

> wylewki etc.

> Są jakies środki żeby to na zimno jakoś posmarować i coby mi to do wiosny wytrzymało?

Co masz na dachu, papę? Na szybko, to kup jakiś lepik na zimno i posmaruj.

Napisano
  • Autor

> Co masz na dachu, papę? Na szybko, to kup jakiś lepik na zimno i posmaruj.

wolałem na zimne dmuchać i poza lepikiem na zimno kupiłem rolkę papy i walnąłem trzy paski nad 1/3 garażu gdzie mniej więcej kapało i najgorzej wyglądała papa. Na wiosnę wszystko zerwę i zrobię porządnie.

Napisano

> Na wiosnę wszystko zerwę i zrobię porządnie.

Już mi Cię żal, najgorsza robota to zrywanie starego pokrycia, mnie to zajęło cały dzień żmudnego dziubania i dźgania uprzednio przygotowanym szpadlem prostym. Ale warto było, teraz wiem, co mam a i finansowo wyszło taniej, niż by to robili najemnicy.

Napisano

Ja lepie dziury papą termozgrzewalną. Wykrajam se pasek, podgrzewam takim małym palnikiem i lepię piękną łatę.